Jak zlokalizować przesyłkę?

Witam, Dnia 16.02.2010 r. wygrałam aukcję Dnia 17.02.2010 została zrealizowana płatność za pomocą PayPal. Dnia 18.02.2010 (zgodnie z informacją Sprzedającego) przesyłka została nadana przez United States Postal service. Nadal nie otrzymałam przesyłki i nie wiem w jakiej firmie, w Polsce dowiadywać się o nią. Proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Arven925 P.S. Dodam jeszcze, że nie znam dobrze angielskiego i trudno mi się poruszać po angielskojęzycznych stronach
Pokaż cały temat
Witam, dziękuję za odpowiedzi, ale czy to znaczy, że nie mam zadnej możliwości odzyskania zaginionej przesyłki? Zależało mi na kolczykach i chciałabym je otrzymać, po to je kupiłam. Dostałam odpowiedź od Poczty Polskiej, ktora współpracuje z USPS (przez te fieme w USA została wysłana moja paczka), że przesyłki, których numer zaczyna sie od litery "L" nie są minitorowane,ponad to nie wymagają potwierdzenia odbioru, co w zasadzie związuje mi ręce, w sensie działania i możliwości namierzenia paczki. Nie mam doswiadczenia z zakupami zagranicznymi, więc nie wiedziałam o tym. Zastanawiam sie czy Sprzedający nie powinien był tego wiedzieć i w jakiś sposób poinformować lub zaproponowac inną opcję, przecież mogłabym dopłacić za jakis dodatkowy "bonus" w postaci możliwości monitorowania przesyłki czy odbioru za potwierdzeniam, gdybym tylko wczesniej wiedziała, jak to działa. Czy ktoś spotkał sie z podobna sytuacją? Proszę o pomoc arven925
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay