Jak wpłacać pieniądze dla sprzedających z zagranicy,ile kosztuje przesyłka?

mihow_16
Użytkownik
Witam, jestem na Ebay nowym użytkownikiem, chciałbym kupić przedmiot od uzytkownika z zagranicy,np. z Anglii (załużmy telefon). Co dalej? Powiedzmy, że wygram aukcje> Jak wpłacić pieniądze i gdzie aby doszyły do sprzedającego. I skąd mam wiedzieć ile kosztuje przesyłka. Przepraszam za moje pytanie, bo dla których może się wydać banalne i wręcz głupie, ale jestem tu nowy i nie chcę wyjść na osobę niesłowną, która po zakończeniu aukcji traci kontakt z drugą stroną. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Pokaż cały temat
ale pierwszym jest zawsze ten ktory preferuje sprzedajacy. Sposob ten jest zawsze wyszczegolniony na stronie aukcyjnej w specjalnym do tego miejscu lub w opisie. Jezeli zadna z metod nie odpowiada ci - zasugeruj sprzedawcy swoja ale tylko raz. Jasli sie nie zgodzi, nie monituj go innymi propozycjami lub nie probuj argumentowac. Koszty przesylki sa ogloszone na stronie aukcyjnej w miejscu do tego przeznaczonym lub w opisie. Jesli nie ma kosztow do Polski albo wrecz jest zastrzezenie ze nie wysyla za granice - zapytaj sprzedajacego. Czasami moze sie skusic na wysylke do Polski ze wzgledu na wysokosc zaplaty lub, po prostu, uzywa standardowego opisu i nie pomyslal aby go zrewidowac. Proponuje lekture Malego Poradnika (jest tam tez o platnosciach) >>>http://cgi3.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=stamps222
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay