Dziwny sprzedawca

Witam. Kupiłam przedmiot z USA, pytałam się o wysyłkę, sprzedający (5 tys komentarzy, 99% pozytywnych) napisał, że będzie 14 dolarów, tymczasem po kupnie, gdy klikam ZAPŁAĆ TERAZ wysyłka wynosi 27 dolarów! To dość duża różnica, napisałam już maila do sprzedającego, czekam na odpowiedź. Co powinnam zrobić, proszę o szybką pomoc

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

to jest przeciętny sprzedawca (tonycub), obecny na ebay'u od 11 lat, pozdrawiam
Napisałaś że on ma 5 tys komentarzy, no to ile aukcji musi przeprowadzać dziennie? ile odbierać/odpisywać meili? moim zdaniem zapomniał o kwocie jaką Ci wcześniej podał pozdrawiam
To może nie być żaden ,,dziwny sprzedawca" tylko po prostu gość zapomniał jaką kwote za wysyłke Ci podał. Ja miałem taki przypadek i po prostu skopiowałem treść jego listu z proponowaną kwotą za wysyłke i mu wysłałem. Odpisał przeprosił i wysłał prawidłową fakture z niższą kwotą za wysyłke.Oni tam mają inne problemy i nie wszystko pamiętają :)(drożeją jahty, wycieczki na Karaiby itp. pozdrawiam i napisz do niego
Cóż, dziękuję za odpowiedź. Jeszcze sę zastanowię czy zapłacić, czy jakoś to rozwązać ze sprzedajacym. Dzięki
moim zdaniem nie płać, szkoda pieniędzy, to jest zwykła przesyłka, a te lubią ginąć.
Chyba zapłacę, będę mieć święty spokój... W każdym razie, gdy chce zapłacić, przy kwocie wysyłki pisze: Przesyłka krajowa – zwykła
jeśli Ci proponuje przesyłkę priorytetową to powinnaś się zgodzić, jeśli nie, tylko zwykłą ekonomiczną (first class international mail) to w takim razie napisz do sprzedającego, że nie jesteś już zainteresowana, on otworzy spór na Twoją korzyść, on dostanie zwrot prowizji, a Ty nie otrzymasz ostrzeżenia i będziecie mogli sobie komenty wystawić. Pozdrawiam s_p
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań