Co mogę zrobic jeśli sprzedawca wysłał mi podróbkę i dalej nimi handluje???

a-dek
Użytkownik
I to ORDYNARNYMI podróbkami. Zdjęcia są zrobione tak, zeby nie było tego widać, na aukcjach pisze, że to oryginalne przedmioty...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

witam, dlaczego negatywa ? Sądze ze raczej Ty jestes winna zaistnialej sytuacji a nie sprzedawca.zadnego zapytania o przedmiot a bezsensowne klikniecie i podbicie aukcji swiadczy tylko o Twojej nierozwadze. Zgloszenie na Policje niczego nie zalatwi, widac po opiniach sprzedawcy ze klienci są zadowoleni i zadnych zastrzezen specjalnie nikt wczesniej nie mial. Proponuje wjęcej rozsądku przy nastepnych transakcjach. pozdrawiam
forumyabe
Użytkownik
na jakiej podstawie twierdzisz, ze dostalas podrobke? Sprawdzilas towar w renomowanej parfumerii np. Douglas? Uzywasz Burberry Weekend juz od lat i od razu rozpoznasz roznice w zapachu? Kontaktowalas juz Burberry centrale np w Londynie? Wystawiles(as) juz pozytywna opinie sprzedawcy za zakup, czyli zakonczylas rowniez pozytywnie cala transakcje, w czym jeszcze problem?
To sprawdź w swojej poczcie mejlowej potwierdzenie zakupu tego przedmiotu i tam będzie adres jego po lewej stronie, Twój po prawej. Ale pamiętaj masz tylko 7 dni na zwrócenie towaru po otrzymaniu przesyłki Otwórz spór i walnij negatywa
a-dek
Użytkownik
Oj, coś nie tak. To numer przedmiotu: 250283569664
a-dek
Użytkownik
To ta aukcja: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250283569664&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=015 W sumie nie wiem, co mną kierowało, byłam zajęta i rozmawiałam przez telefon i jakoś odruchowo zauważyłam, że aukcja się kończy i kliknęłam w to:/ To podróbka, widać to nawet po opakowaniu, jak się człowiek dobrze przyjrzy, ale w zasadzie dobrze się nie przyglądałam. Raczej nie mam doświadczenia z takimi akurat zakupami:) Nie mam nawet adresu tej osoby, żeby odesłać przedmiot, bo nie napisał na kopercie.
jeśli płaciłaś PP warto otworzyć spór, masz na to 10-60 dni, a na PP jest to chyba 45 dni od zakończenia aukcji. Ja otworzyłem dwa i oba wygrałem. podaj nr tej aukcji to zerknę na aukcję i na całokształt
a-dek
Użytkownik
Jeśli sprzedający oferuje mi zwrot pieniędzy po wysłaniu towaru, a nie prowadzi sklepu, co powinnam najpierw zrobić, żeby zminimalizować ryzyko tego, że odbierze towar, wyprze się wszystkiego i nie zwróci pieniędzy? Mam otworzyć spór? To chyba tez nie gwarantuje odzyskania pieniędzy...
Policja jak najbardziej (UK), spróbuj też napisać do ebaya. Czy polski coś poradzi to nie wiem, może lepiej na angielskim
a-dek
Użytkownik
Tak, ale chodzi mi o to, co mogę zrobić, żeby ta osoba więcej nie sprzedawała takiego śmiecia. Przecież to jest przestępstwo! Mam zgłosić to gdzieś do ebaya czy jeśli kupowałam to w Anglii, do najbliższego posterunku policji, pod który podpada terytorialnie ta osoba?
otworzyć spór towar nie zgodny z opisem lub jeśli firma to odesłać
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań