Mam pytanie co zrobić ze sprzedającym , w momencie kiedy ,ja za towar zapłaciłem normalnym przelewem ,niestety sprzedający kompletnie nie odpisuje na moje maile i oczywiście towaru nie dostałem do dzisiaj ..
do pytania glownego
jesli nie placiles przez payPal to zachowaj korenspondencje do tej osoby lub jakis dowod wysylki pieniedzy i sproboj sie z ta osoba skontaktowac informujac ze chcesz zglosic sprawe na policje i wystawic adekwatny komentarz.
jesli przedmiot byl malej wartosci. policja nic nie zacznie ze wzgledu na mala szkodliwosc czynu.
jeszcze mozesz meczyc ludzi z eBaya zeby cos wskurali jesli aukcja doszla do konca i jest zarejestrowane twoje kupno to jest ich obowiazkiem. chyba ze kupiles poza serwisem to nikt ci nei pomoze. nawet policja
do pytania doczepionego
po upływie iluśtam dni możesz otworzyć konsolę sporu czy jakoś tak. po angielsku to jest dispute console. Jednak nei pozniej niż 30 dni po zakonczeniu transakcji. potem nikt nie kiwnie palcem w tej sprawie. jesli jescze 30 dni nie minelo a palciles PayPalem to otworz spor. nawet najbardziej upierdliwi odpowiadaja po interwencji serwisu..