Autoryzacja karty debetowej na Ebay.com

orion66xx
Użytkownik
Mam karte Visa Electron w mBanku. (karta debetowa) Jak próboje autoryzowac ja na Ebay.com to mam komunikat: Credit Card Authorization Failed! Credit Card Account Number : XXXX-XXXX-XXXX-XXXX (tutaj liczby ale wymazałem je) Expiration Date : Jan-31-07 Your credit card issuer does not permit this transaction. Please refer to your credit card issuer for more information. O co chodzi? Jak mogę rozpocząć sprzedaż na zachodzie! Karty kredytowej nie mam....
Pokaż cały temat
squadack
Użytkownik
Owszem - przy wszelkich płatnościach muszą przyjąć kartę _kredytową_ lub obciążeniąwą Visa (Classic, Gold itp.). Natomiast karta Visa Electron nie jest tym samym. Z polskich banków prawdopodobnie tylko Inteligo pozwala _debetowej_ karcie Visa Electron na transakcje tego typu. mBank załatwia problem bardzo prosto - wydaje 'wirtualną' kartę Visa, funkcjonalnie odpowiadającą kredytowej Visa Classic ale nadającą się tylko i wyłącznie do transakcji przez siec lub telefon - brak tłoczonego numeru i paska magnetycznego. Oczywiście możesz w mBanku mieć też normalną 'wypukłą' kartę kredytową Visa (Złota Rybka) ale na to musisz się wykazać zdolnością kredytową. Do eKarty takich wymagań nie ma, ponieważ ona tylko udaje kartę kredytową i można na niej działać w ramach samodzielnie ustalonego limitu, który nie może przekroczyć posiadanych na koncie środków. RoMan
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay