21-03-2012 11:03
Witam, mam pytanie
Kupiłam łóżko za 300 funtów , ale sprzedający przysłał mi całkiem inny model , ebay napisał mi że otrzymam zwrot pieniędzy gdy odeślę łóżko spowrotem sprzedającemu , więc tak zrobiłam kurier kosztował mnie 168 funtów . Sprzedający zwrócił mi 300 funtów a ebay wtedy zakończył moją sprawę , a ja straciłam 168 funtów za przesyłkę czy to jest normalne ???
W jaki sposób mogę odzyskać zwrot pieniędzy za kuriera .
Bo jeżeli nie mogę odzyskać to mam wrażenie że każdy sprzedający może wysłać byle co i nie ponosi żadnej kary . Ponieważ na tym zakupie straćiłam tylko ja a nie sprzedający bo on swój towar otrzymał . Czy to ma sens
rozumiem, ze w komunikacji poprzez centrum rozstrzygania ani Ty ani sprzedawca nie poruszyliscie tematu, kto pokrywa koszt zwrotnej wysylki ? jesli nie i sprawa zostala zamknieta, to raczej nic juz z tym nie zrobisz
czy sprzedawca mial na stronie aukcji tego przedmiotu okreslone warunki/zasady zwrotow ? jesli tak, czy byla tam informacja, kto pokrywa koszt wysylki zwrotnej? jesli tak, to kupujac ten przedmiot zaakceptowalas te warunki