12-05-2013 21:29
kupiłam bluzę, wszystko ok, ale gdy przechodzę do płatności na stronie paypala wyswietla mi sie taki komunikat
"Niestety, nie możemy teraz wysłać tej płatności. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności. Niestety, w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem Twojego konta PayPal. Powróć do witryny handlowca i spróbuj użyć innej formy płatności (o ile jest dostępna)."
Od razu zaznaczę, że z paypala korzystam już jakiś czas i nigdy czegoś takiego nie miałam. Bluza kosztuje 9,99 GBP, na koncie paypal mam ponad 11... nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, bo nie zwracałam wcześnie na to uwagi, ale na stronie sprzedajacego przy znaczku paypala jest też logo master card i visy, a ja nie posiadam karty. Czy to może być problem? Przy innych zakupach przez internet tez były te loga, a nigdy problemów nie było.
1) zapytaj sprzedawce, sprzedawca zawsze moze Ci podac adres PayPal dla platnosci
2) to ze masz logo kart kredytowych oznacza ze ten srzedawca moze przyjmowac platnosci tego typu ale Ty i tak wolisz PayPal
3) brak srodkow na koncie zostal wylkuczony juz w opisie bo masz wiecej niz koszt przedmiotu
4) jak wszystko zawiedzie to proponuje zadzwonic do PayPal moze zeczywiscie cos im sie zwiesilo ....