mam trudności z zapłaceniem za wygraną aukcję za granicą.

Mam trudności z zapłaceniem za wygraną aukcję za granicą.

Sprzedający nie przyjmuje zapłaty przez PayPal.

Już raz o pomoc w tej sprawie Was prosiłem.

Nr. aukcji:320851776187.

Bardzo na Was Liczę,

pozdrawiam-

zelich28.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

czytając ten post w pierwszej chwili, i się nie pomyliłem, że chodzi o Niemcy, u Niemców to norma zwłaszcza u takich jak ten

osoba prywatna, w dodatku z takim %

tak, jak napisał stamps222 płać tylko paypalem, pod żadnym pozorem  nie płać przelewem, bo gie z tego będziesz miał, jak przedmiot zaginie to serwis nie pomoże

napisz do sprzedawcy, że rezygnujesz z zakupu i tyle, jak chcesz to wystaw mu stosowny komentarz innego niż pozytyw nie otrzymasz

nie rozumiem dlaczego kupujacy mialby w tej chwili wystawiac jakikolwiek komentarz, jesli sprzedawca jasno okreslil jakie formy platnosci przyjmuje i niczego niewlasciwego nie zrobil

to uzytkownik kupujacy chce zaplacic paypalem, czyli nie tak, jak zyczy sobie tego sprzedawca, jesli nie chce przyjmowac paypalem, nie ma obowiazku zmieniac swoich zasad i akceptowac paypala dla tej transakcji, zwlaszcza, ze warunki byly okreslone i to raczej kupujacy powinien sie dostosowac, a co do wystawiania opinii to dopiero po zrealizowaniu transakcji

nie kazdy kto ma negatywnych kilka komentow musi byc oszustem ja tez ich mam kilka:-) jesli by ci nie przyslala zawsze mozna napisac do ebay ja nigdy nie mialam problemu z zaplata przez bank.i klienci u mnie tez 50 procent placi przelewem ale kazdy sam musi podjac decyzje

hej

nie wiem w czym masz problem napisane jest ze wysyla do europy musisz miec  iban und bic i normalnie przelew przez bank .chyba 1 euro ci bank wezmie dodatkowo i wsio:-)

Generalna zasada na Ebay: nie placimy inaczej niz przez Paypal.

Jesli sprzedawca nie akceptuje zaplaty przez Ebay to jest conajmniej podejrzany o niecne zamiary.

Nie placac przez Paypal narazasz sie na strate bez mozlowosci jej odzyskania.

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay