mam trudności z zapłaceniem za wygraną aukcję za granicą.
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
03-03-2012 20:44
Mam trudności z zapłaceniem za wygraną aukcję za granicą.
Sprzedający nie przyjmuje zapłaty przez PayPal.
Już raz o pomoc w tej sprawie Was prosiłem.
Nr. aukcji:320851776187.
Bardzo na Was Liczę,
pozdrawiam-
zelich28.
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (5)
Odpowiedzi (5)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
czytając ten post w pierwszej chwili, i się nie pomyliłem, że chodzi o Niemcy, u Niemców to norma zwłaszcza u takich jak ten
osoba prywatna, w dodatku z takim %
tak, jak napisał stamps222 płać tylko paypalem, pod żadnym pozorem nie płać przelewem, bo gie z tego będziesz miał, jak przedmiot zaginie to serwis nie pomoże
napisz do sprzedawcy, że rezygnujesz z zakupu i tyle, jak chcesz to wystaw mu stosowny komentarz innego niż pozytyw nie otrzymasz
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
nie rozumiem dlaczego kupujacy mialby w tej chwili wystawiac jakikolwiek komentarz, jesli sprzedawca jasno okreslil jakie formy platnosci przyjmuje i niczego niewlasciwego nie zrobil
to uzytkownik kupujacy chce zaplacic paypalem, czyli nie tak, jak zyczy sobie tego sprzedawca, jesli nie chce przyjmowac paypalem, nie ma obowiazku zmieniac swoich zasad i akceptowac paypala dla tej transakcji, zwlaszcza, ze warunki byly okreslone i to raczej kupujacy powinien sie dostosowac, a co do wystawiania opinii to dopiero po zrealizowaniu transakcji
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
nie kazdy kto ma negatywnych kilka komentow musi byc oszustem ja tez ich mam kilka:-) jesli by ci nie przyslala zawsze mozna napisac do ebay ja nigdy nie mialam problemu z zaplata przez bank.i klienci u mnie tez 50 procent placi przelewem ale kazdy sam musi podjac decyzje
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
hej
nie wiem w czym masz problem napisane jest ze wysyla do europy musisz miec iban und bic i normalnie przelew przez bank .chyba 1 euro ci bank wezmie dodatkowo i wsio:-)
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Generalna zasada na Ebay: nie placimy inaczej niz przez Paypal.
Jesli sprzedawca nie akceptuje zaplaty przez Ebay to jest conajmniej podejrzany o niecne zamiary.
Nie placac przez Paypal narazasz sie na strate bez mozlowosci jej odzyskania.