28-10-2010 16:51
Witam,
kupiłem 2 przedmioty od sprzedawcy podającego informację, że kszty przesyłki są takie jak dla 1 przedmiotu. Podczas próby zapłaty okazało się, że do każdego przedmiotu doliczono osobno koszty wysyłki. Wysłałem więc prośbę o całkowity koszt transakcji. Sprzedawca odpisał, podając koszt wysyłki jak za i przedmiot. Problem polega na tym, że system eBaya nadal "żąda" podwójnej opłaty. Co dalej?
w okienku na znizke sprzedawcy, kupony odejmij sume nadwyzki - jesli sie uda i jesli takie okienko jest osiagalne.
Popros sprzedawce o fakture (invoice) - jesli powyzsze sie nie uda.
1) zaloguj sie bezposrednio na paypal i kliknij Wyslij pieniadze a potem wybierz 'Przedmioty wystawione w serwisie eBay' i dalej wg wyswietlanych instrukcji + podaj koszt wysylki jak za 1 przedmiot LUB
2) jesli masz taka opcje w realizacji transkacji na ebay, sprobuj zmienic koszt wysylki po kliknieciu Zaplac teraz w ostatniej fakturze przeslanej przez sprzedawce lub na stronie aukcji
Dzięki za sugestie. Sprawa załatwiona - sprzedawca w końcu przysłał zaktualizowaną fakturę.
BTW
Próbowałem na początku obniżyć łączne koszty wpisując odpowiednią kwotę w polu "zniżka/kupon" - nic to nie dawało
Dzięki pogues2005 za błyskawiczną odpowiedź ale nie mam możliwości zmiany jakichkolwiek danych finansowych zarówno na eBayu jak i w PPalu
ps
sprzedawca nie przesłał mi żadnej nowej faktury tylko w mailu podał całkowite koszty