Zapłaciłem za przedmiot a od 10 dni go nie otrzymałem i nie mam kontaktu ze sprzedającym. Aukcja została usunięta przez serwis ebay.

Zapłaciłem za przedmiot a od 10 dni go nie otrzymałem i nie mam kontaktu ze sprzedającym. Aukcja została usunięta przez serwis ebay. Co mam teraz zrobić? Mam dane sprzedajacego lecz boję się że zostałem oszukany...
Proszę o pomoc i odpowiedź..

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Bardzo mnie to dziwi. Wybierajac formę płatnosci był dostępny również przelew, więc zdecydowałem się na ta opcje. nie wiedziałem, że wybranie przelewu jest niemal jednoznaczne ze zgoda na oszustwo... Nie rozumiem tego. W takim razie nie rozumiem istoty serwisu ebay, i płotnosci przelewem... W ebay nie ma swego rodzaju gwarancji jak na allegro np? Gdy allegro jest " posrednikiem" ? 

nie, nic w tej sprawie nie zrobi i nawet paluszkiem nie kiwnie w tej sprawie

jakbyś wszedł w zakładkę płatności na aukcji kupującego, to byś widział, że przy metodzie przelew, jest podlinkowane jako niedostępna, a to oznacza, że serwis nie zwraca pieniędzy za nie wysłany lub zaginiony przedmiot

zapamietaj na przyszłość, że tu się płaci paypalem, a przelewy zostaw sobie na płacenie na allednie

A ebay nic z tym nie może zrobić??? Po to wybrałem ten serwis żeby zabezpieczyć się przed takimi sytuacjami... 
Zakupiłem towar tu, na ebay, ja zapłaciłem a towaru nie ma, ebay nie interweniuje w takich wypadkach??? Zapłaciłem przelewem...

jeśli płaciłeś poprzez paypal, otwierasz spór w ciągu 45 dni,i serwis w 100% ooda kasę, jesli przelewm na konto musisz się udać na policję,

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay