Wyższe koszty przesyłki niż to było w aukcji

theleman
Użytkownik

Spotkałem się z takim problemem i nie wiem co mam zrobić. Kupiłem przedmiot od sprzedawcy w Niemczech. W informacji na temat wysyłki widniala informacja:Deutsche Post Brief EUR 4,00

zresztą po tym linkiem można się samemu zorientować w kosztach wysyłki do Polski: http://www.ebay.pl/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280877431984&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:PL:3160#...

tymczasem dzień później kiedy chciałem zapłacić pojawiła się informacja ze koszty wysyłki do polski wynoszą:

Wysyłka i obsługa za pośrednictwem DHL Paket International:EUR 18,00.

taka zmiana powoduje, że cała transakcja przestała być dla mnie atrakcyjna. od sprzedawacy nie otzrymałem żadnej odpowiedzi jeszcze. ktoś się spotkał z podobnym problemem.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

napisz do sprzedawcy, że nie jesteś już zainteresowany, ale napisz inaczej na twym koncie będzie wisiec zaległa płatność

czasem zdarza sie tak, jesli sprzedawca oferuje kilka roznych uslug wysylkowych i po kiknieciu zaplac teraz powinna byc opcja wyboru danej uslugi, choc w tym przypadku wydaje sie ze jest tylko 1 usluga.

moze sprzedawca pomylil sie i koszt wysylki w niemczech omylkowo zastosowal do wszystkich krajow... ale to juz jego problem

tak czy owak jesli gotow jestes zaplacic przelewem a nie paypalem, ktory daje ochrone w odroznieniu do przelewow, zaplac cene przedmiotu i koszt wysylki podany w aukcji, ale jesli nie otrzymasz przedmiotu otwarcie sprawy w centrum rozstrzygania nie da wiele - jesli zaplacisz papalem, masz szanse odzyskac kase

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay