31-01-2012 10:38
Tak jak w pytaniu wystawiłem przedmioty do sprzedania osiem sztuk, sprzedałem dwa na co dostałem na e mail powiadomienie z e bay gratulujemy sprzedałeś przedmiot a potem następny otrzymaliśmy wpłatę od kupującego ale ku mojemu zdziwieniu wchodząc na mój e bay w historii sprzedażny niema kompletnie żadnej wzmianki o płatności ani sprzedaży pisze wiadomości do e-bay ale oczywiście żadnego odzewu jakieś to niepoważne żeby w XXI wieku nie można było zadzwonić na infolinie kpina! jeżeli miał ktoś podobny problem proszę o szybka pomoc bo nie wiem czy wysyłać przedmiot jak nie mam fizycznie za niego pieniędzy ani żadnej wzmianki o transakcji na moim koncie e bay / PayPal.
ja to rozumiem pieniadze trafiaja do e bay nastepnie po oznaczeniu ze przedmiot zostal wyslany musi minac 14 dni aby e bay przelal pieniadze na pey pal ale mi chodzi o to ze nie mam w wynikach sprzedazy zadnej informacji na temat sprzedania tych dwoch zeczy tak jakby nie miala miejsca ta tranzakcja? niewiem czym to jest spowodowane poprzednie zeczy jakie sprzedalem sa opisane w moj e bay
jesli sprzedales na zagranicznym ebayu, w przypadku nowych sprzedawcow bez wiekszej historii sprzedazy obowiazuje nowy proces przetwarzania platnosci kupujacych
najpierw platnosc kupujacego trafia do ebay, a gdy kupujacy potwierdzi, ze wszystko ok, platnosc jest przekazywana konto sprzedawcy, ale to trwa jakis czas
wiecej info o tym na forach ebay.de
http://community.ebay.de/topic/Einstellen-Und-Verkaufen/Neues-Zahlungs-Bzw/2000011162