Paczka z Niemiec idzie już 3tydzień a powinna 5 dni. Brak numeru paczki.

Witam, około tydzień temu kupiłem bluzę na niemieckim ebay. (Korzystam z tego serwisu pierwszy raz) Zapłaciłem przez pay pal on wysłał to po 2 dniach. Paczka miała iść do mnie max tydzień a po dwoch tyg śladu po niej nie widać. Na serwisie ebay kupujacy nie odpisuje. Po wyslaniu bezposredniego maila do jego sklepu otrzymalem wiadomosc ,ze paczka powinna byc wkrotce.. Na aukcji pisalo ze wysylka to standart int versand a na mailu z wysylki ze DPD.. W moim adresie nie napisał litery ę ale to chyba nie jest powodem. W tej wiadomosci nie otrzymalem rowniez numeru dzieki ktoremu mozna obserwowac paczke (nie wiem ktory to numer) Zwracam sie do was z pytaniem czy powinienem jeszcze poczekac czy ubiegac sie o zwrot pieniedzy na pay palu?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

wg mnie za dlugo do trwa, skoro ma napisane w aukcji, ze wysyla dpd lub dhl

otworz spor na paypalu, (zaloguj sie w tym serwisie) nast. wejdz w szczegoly tego przedmiotu i na samym dole masz aktywny link, klikniesz, wybierzesz z listy i wtedy Twoja kasa na koncie sprzedajacego zostanie zablokowana, az do wyjasniecia sprawy, jak paczke otrzymasz, zamkniesz spor

btw ja bym u tego kolesia nie kupil dla mnie ma za slaby procent opinii, zaledwie 98,6% a po drugie bardzo slaby procent jesli chodzi o szybkosc wysylki zaledwie 4,6%

ale jestes nowy, mogles tego nie wiedziec 😜

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay