28-03-2011 23:48
Witam. Mam problem dotyczący płatności przez paypal. Wchodzę na moje konto, wybieram "wyślij pieniądze", następnie "przedmioty wystawione w ebay, potem "realizacja transakcji w serwisie ebay", następuje przekierowanie na ebaya i w tym momencie cały czas mi wyskakuje: "Nie udało nam się załadować Twojego koszyka. Przejdź do strony Mój eBay, aby przejrzeć swoje ostatnie zakupy i płatności" Nr kodu błędu50054 Inną drogą, tj. "kupione"->"zapłać teraz"->przekierowanie na stronę PayPal też nie da rady, bo żądają ode mnie podania nr karty kredytowej, a ja mam tylko powiązane konto bankowe z kontem PayPal.Próbowałam również zapłacić za towar bezpośrednio z konta paypal,ale w momencie wyboru tej opcji wyskoczyły następujące komunikaty ->"Wystąpił błąd w trakcie przetwarzania polecenia zapłać za przedmioty z serwisu eBay." ''Nie znaleziono żadnych przedmiotów wymagających zapłaty w tym momencie".
Otóż po pierwsze wyszukiwarka Internet Explorer, wyczyść historię + temporary internet files + ciasteczka. Należy wejść na Paypal i wykonać przewalutowanie na właściwą walutę (ja miałem problem z aukcją w dolcach amerykańskich). Uwaga: nie wystarczy zmienić waluty, żeby podstawową walutą, w której wyświetla się saldo były np. $. Należy dokonać PRZEWALUTOWANIA: Paypal/Moje konto/Profil/Więcej opcji/Moje pieniądze/Saldo konta Paypal/Waluty/Wymiana waluty/ ...wykonać przewalutowanie. UWAGA2: biorą za to ok. 2,5% od salda - proszę pamiętać uwzględniając odpowiednią wysokość salda (o br. kursie waluty nie wspominając). Po wykonaniu tej operacji u mnie poszło!