14-07-2011 15:47
Zakupilem kilka przedmiotow od jednego sprzedawcy, kazdy z nich to prawie 10 euro kosztow wysylki. Skontaktowalem sie ze sprzedawca z zapytaniem czy moga wszystkie te przedmioty zostac wyslane rownoczesnie aby zaoszczedzic na kosztach i odpowiedzial mi ze moga ale tylko ja moge to zrobic.
Ponizej przytaczam jego odpowiedz:
"Yes it is possible, but you are the only one who is able to regroup the items before you check out on My ebay. Due to a modification in our system, we are not able to make aby modifications for the customers."
Od dluzszego czasu proboje te przedmioty "pogrupowac" ale niestety nie potrafie znalezc odpowiedniego rozwiazania. Czy moglby mi ktos pomoc?
Dziekuje
Może jest coś o czym nie wiem ale jak Ci nikt nic więcej w tej sprawie nie podpowie to napisz do sprzedawcy że rezygnujesz z zakupów jak nie dostaniesz zniżki na wspólną wysyłke a zobaczysz jak szybko uda mu się zrobic dla Ciebie fakture ze zniżkami.:-p
To działa tak że sprzedawcy system przy wysyłaniu faktury do kupującego podlicza automatycznie kwoty zapłaty za przedmioty ( i tu nie można nic zmienic) oraz w drugiej rubryce sumuje wszystkie koszty wysyłek ( tu sprzedawca ma do dyspozycji znak - (minus) i o taką kwote jaką wpisze po znaku (-) zostanie zmniejszony całkowity koszt wysyłki Twoich zakupów. Sprzedawca przy wysyłaniu faktury może całkowicie ingerowac w koszt wysyłki. Amen i kropka