17-10-2013 20:46
Witajcie!
Jestem nowym urzytkownikiem ebay i paypal. Dokonałem dziś zakupu ale nie mogę zapłacić za towar mimo, że mam odpowiednią kwotę na koncie PayPal. Ponieważ jest to zakup z USA zamieniłem od razu walutę z PLN na USD ale mimo to w trakcie próby zapłaty wyskakuje komunikat: Niestety w tej chwili nie możemy przetworzyć płatności za pośrednictwem twojego konta PayPal"
O co tu chodzi? Czy ktoś z Was miał taki problem?
Moje konto ma status: Niezweryfikowane mimo, że są na nim wpłacone środki.
Czy muszę podawać numer karty debetowej/kredytowej by móc korzystać z PayPal czy wystarczy weryfikacja rachunku bankowego?
Podpowiedzcie proszę.
wklejam tekst ze strony pomocy PP
Twoje konto PayPal pozostaje niezweryfikowane, dopóki nie potwierdzisz swojej tożsamości za pomocą procesu weryfikacji konta PayPal. Proces ten polega na potwierdzeniu danych finansowych zarejestrowanych dla Twojego konta PayPal.
Po zweryfikowaniu konta PayPal limity wysyłania i wypłacania pieniędzy zostają usunięte. Potwierdzenie tożsamości w systemie PayPal zwiększy również zaufanie do Ciebie u pozostałych użytkowników systemu PayPal.
Aby uzyskać status Zweryfikowany, zaloguj się do swojego konta PayPal i kliknij łącze Zweryfikuj konto na stronie Opis konta. Wykonaj podane czynności, aby zakończyć proces weryfikacji.