Brak pełnego numeru konta sprzedającego

bleika_b
Użytkownik

Witam, wygrałam licytację wazonu na niemieckim Ebayu,formą zapłaty ma być przelew lub przelew+ ,a sprzedający podaje w swoich danych jakiś skrócony nr konta i gdy chcę dokonać przelewu zagranicznego na podany nr konta sprzedawcy, Nordeabank odmawia realizacji i żąda nru w formacie IBAN- a więc ok24 czy 26 cyfr.Próbowałam się skontaktować ze sprzedawcą,wysyłając mu prośby o pełny numer konta, a on nie odpowiada. Do kogo w Ebayu mam się zwrócić ,by pomógł mi skontaktować się ze sprzedawcą.Nie chcę anulować transakcji, chcę kupić ten wazon.Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

płać paypalem masz wtedy 100% gwarancję, płacąc przelewem gwarancji nie masz żadnej

jeśli sprzedawca towaru nie wyśle lub towar zaginie płacąc przelewem nie masz żadnych szans na odzyskanie kasy, masz ją kiedy zapłacisz paypalem

1. zaloguj sie do moj ebay na ebay.de,
2. odszukaj kupiony przedmiot w kupionych
3. kliknij niemiecki odpowiednik lacza/przycisku Zaplac teraz czyli Jetz zahlen,
4. wybierz Uberweisung czy tez Uberweisung +
5. moze w realizacji transakcji na ebay.de pokaza sie pelne dane. jesli nie pros sprzedawce do skutku o podanie danych wg wzoru na http://pages.ebay.de/help/pay/bankpay.html

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay