Anulowanie transakcji - problem ze sprzedającym

Witam Sprawa wygląda nastepująco: kupilem przedmiot w opcji "kup teraz" od razu za niego zaplacilem poprzez paypal, po czym sprzedający po kilku godzinąch wysłał mi zapytanie o anulowanie transkacji poniewaz przedmiot sprzedal komu innemu. Po wysłaniu mu maila z zapytaniem o zwrot moich pieniedzy stwierdzil ze jeszcze ich nie dostal i zebym anulował transakcje poprzezpaypal, co dalej robic?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

jaki jest status platnosci paypal, ktora mu wyslales? 

mozesz to sprawdzic najlepiej w historii transkacji na koncie paypal + ew. jak jest oznaczony przedmiot ktory kupiles w moj ebay > kupione

sprzedawca moze anulowac transakcje tak http://pages.ebay.pl/help/sell/cancel-transaction-process.html ale Ty musisz sie na to zgodzic, aby sprzedawca mogl odzyskac zaplacona ebayowi prowizje

jesli kupiles przez kup teraz i na aukcji byl wystawiony tylko jeden przedmiot i zaplaciles od razu, to sprzedawca moze po prostu nie chce Ci go sprzedac...

w sumie jesli platnosc paypal nie zostala odebrana przez sprzedawce i wroci do Ciebie nie musisz nic robic, chyba ze chcesz zrobic sprzedawcy dobrze i zgodzisz sie na anulowanie transkacji

jesli platnosc zostanie odebrana i niczego nie dostaniesz otworz sprawe o nieotrzymanie przedmiotu i na koniec wystaw wlasciwa opinie

Anulowałem dopiero po jego mailu z zapytaniem o anulowanie transakcji poniewaz sprzedal przedmiot komus innemu wczesniej poza serwisem ebay

jesli sam anulowales platnosc a sprzedawca sprzedal juz komus innemu to nie ma juz zadnej transakcji do zrealizowania czy tez sprawy do otwarcia

A wiec status na paypalu jest w tym momencie "cancelled", gdyz sam to zrobilem kilka dni temu, problem tkwi w tym ze paypal pobral wczesniej kwote z mojego konta i do tej pory jeszcze nie zwrocil, sprzedający upiera sie tez ze zadnej kwoty nie otrzymal 😞

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay