wygrana aukcja

Witam. Wygrałem aukcje na ebay,mija 6 dni a sprzedający pomimo kilkukrotnych prób kontaktu nie wysyła faktury za zakup.W aukcji wystawił możliwość płatności poprzez PayPal.,raz odpowiedział że jak pieniądze znajdą się najego koncie to wysle przedmiot,mam dane do przelewu ale nie chcę ryzykować.Moje pytanie czy może mnie zignorować i nie wystawić faktury na płatność poprzez Pay Pal . Dziękuje za pomoc Marek.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

na stronie aukcyjnej jet przycisk '" popros o koszt calkowity" czy jakos tak.

uzyj go jesli jeszcze tego nie zrobiles.

Bedzie mial b. latwe zadanie.

No rzeczywiscie ciezko, w szczegolnosci ze takie rzeczy sa opisane :

eBay pisze tak:

http://pages.ebay.pl/help/pay/checkout-invoices.html

http://pages.ebay.de/help/pay/checkout-invoices.html

Fakturę możesz wysłać kupującemu w dowolnym momencie między zakończeniem aukcji i zakończeniem procesu realizacji transakcji przez kupującego.

Na stronie aukcji przedmiotu lub na stronie Mój eBay kliknij przycisk Wyślij fakturę.

Zaznacz przedmioty, dla których chcesz wysłać fakturę.

Określ szczegóły, takie jak koszty transportu i obsługi, ew. podatek i dostępne formy płatności.

Kliknij przycisk Wyślij fakturę.

Faktury PayPal: po angielsku z kolei

How do I request payments or send an invoice?

Here's how you can ask someone to send you money:

Log in to your PayPal account.

Click Request Money.

Click Create a money request or Create an invoice.

Enter the required information.

Click Continue.

Review the information and click Request Money or Send invoice.

You can request money from more than one person at a time. Just enter their email addresses, separated by commas.

Podrzuc sprzedawcy, zdaje sie ze nie za bardzo zna serwis albo nie chce znac ...

Wreszcie raczył odpowiedzieć, określił sie z ceną wraz z kosztami wysyłki ale nie wie jak wystawić fakture przez PayPal. Nie chcę ryzykować zwykłym przelewem bo ostatnio złapał negatywa, pozatym widzę że komunikacja z nim jest ciężka nie wiem corobić zależy mi na tych butach złapałem za dobrą cene. Pozdrawiam.

Piszesz ze jest to przedmiot zakupuiny z niemieckiego serwisu. Co masz jak przejdziesz do szczegóów zamówienia ? Moze spradawca ustawil aukcje tak ze przed wplata i tak prosi o kontakt. Albo trafies na to:

http://pages.ebay.de/help/sell/payment-process.html

Prawdopodobnie musisz pisac do sprzedawcy nieustannie, aby przeslal ci fakture ...

Przedmiot to buty zakupione na niemieckiej aukcji ,dziwne jest to że niedostałem do tej pory żadnej faktury

Czy moglbys dodac wiecej infromacji odnosnie sprawy. Piszesz ze sprzedawca przyjmuje platnosci PayPal ... czy potrzeba przeliczyc koszty wysyki i dlatego oczekujesz na poprawiona fakture ? Dodatkowo piszesz o danych do przelewu ? Placic dwa razy nie musisz przeciez. Czemu rozpatrujesz opcje przelewu ?Moze poweidz tez gdzie ten przedmiot kupiony i co to za przedmiot..

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay