17-05-2012 17:52
Witam gdzie dowiedzieć się co się stało z przesyłką z USA? wysłaną "US Postal Service Priority Mail International Small Flat Rate Box" na stronie ostatni wpis to:
Depart USPS Sort Facility
April 24, 2012
RALEIGH, NC 27676
International Letter
Przesyła powinna dojść koło 5 maja a jest 17 i ślad po niej zaginął. Powinna iśc max. 2 tygodnie ale minął już praktycznie miesiąc i nie mam pojęcia co dalej?
a co Ciebie to obchodzi, że sprzedawca wysłał przedmiot i się z tego wywiązał, Ty tego przedmiotu nie otrzymałeś, chcesz mieć kasę otwieraj spór, nie chcesz mieć kasy nie otwieraj sporu wybór na leży do Ciebie 🙂
to nie ma generalnie znaczenia czy o wina sprzedawcy czy nie, generalnie on ponosi odpowiedzialnosc jesli załaciłes przez paypal, owieraj spór i na nic się nie ogladaj,a juz na pewno nie miej wyrzutów sumienia, ja tez nie dostałam kilka przesyłek z USA, zwrócono mi cała kasę choć sprzedawca twierdził ze wysłał, generalnie max czas czekania z USA to 21 dni, jak nie dojdzie to znaczy ze poszło się paść:)
sprawdź jeszcze na stronie naszej poczty www.sledzenie.poczta-polska.pl
to otwieraj spór najlepiej na paypalu, to paypal zablokuje Twoje pieniądze na koncie sprzedającego
ale uwaga masz tylko 45 dni od momentu kliknięcia w kup teraz lub wygrania licytacji, jeśli się spóźnisz choć jedną minutę, kasa przepada i nie będzie możliwości odzyskania kasy
logujesz się na paypal wchodzisz w szczegóły tego przedmiotu co kupiłeś, zjeżdzasz belką na sam dół i tam będziesz miał pod linkowane klikasz a dalej już system pokieruje
tyle ze przesyłka wyszła od sprzedawcy i opóściła granice USA i dopiero wtedy ślad zaginął, zatem sprzedawca wywiązał się z tranzakcji odpowiednio. Zastanawiam się czy przesyłki nie zatrzymał urząd celny naszego kraju. Tylko jak to sprawdzić?