W jaki sposób płaci ebay?

Witam!
Sprzedałem przedmiot za granicę i kupujący od razu wpłacił kasę na konto. Dostałem maila od ebay o treści:
"Otrzymaliśmy płatność za ten przedmiot od kupującego.
Wyślij przedmiot teraz. Potem przejdź do strony szczegółów zamówienia i oznacz przedmiot jako wysłany.

Gdy wyślesz przedmiot i oznaczysz go jako wysłany, otrzymasz od nas pieniądze za tą transakcję. Dowiedz się więcej o wypłatach w serwisie eBay"

Czy jeśli oznaczę, że towar wysłany to pieniądze automatycznie wyłyną na moje konto? Czy dopier kiedy ktoś otrzyma twar i potwierdzi wtedy mi zapłacą?

Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

no tak, problem dot. wyplat pieniedzy dla sprzedawcow - kieruja Cie do strony, ktorej tu nie ma, bo przeciez ten funkcji tutaj nie ma, a powinni skierowac Cie do storny na ebay.de czyli http://pages.ebay.de/help/sell/payment-process.html

Dowiedz się więcej przekierowuje mnie na strone, która nie istnieje. Oznaczyłem aukcje jako towar wysłano bo i tak mam zamiar wysłać go jutro. Wskoczyła mi informnacja na koncie. Ze termin wypłaty to 15.02.2012. Tydzień to trochę długo. Czy nie da się tego przyspieszyć? Pozdrawiam.

do jakiej strony prowadzi ten link 'Dowiedz sie wiecej o wyplatach...'? czy tam nie ma takiej info?

intencja rozumiem jest wlasnie taka, ze kupujacy potwierdza ze wszystko ok a ebay przekazuje Ci kase, ale to trwa

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay