17-05-2014 19:27
Witam,
Mam pytanie, mam już możliwość sprzedazy po za granice polski, chciałbym sprzedawać głównie UK,USA,DE + CANADA. Wystawiłem aukcje:
po angielsku z opcjami wysylki itp, jednak aukcje te mozna znaleźć tylko na ebay.pl
Dziękuje za pomoc.
@crazypaulinka namieszalas i to rowno
aby przedmiot byl widoczny w USA i Kanadzie, to na angielskim ebay za dodatkowa oplata a konkretniej 30 pi trzeba to zaptaszkować
to samo dotyczy ebay.com w druga strone
natomiast nie ma mozliwosci czegos tego zaptaszkowac na ebay.de aby bylo widoczne w Austrii i Szwajcarii
a do watkotworcy, najlepiej jest sprzedawac towar tam, gdzie jest na niego popyt, z pominieciem ebay.PL
wystawienie na polskim ebay nic nie da, i tak to ludzie nie znajda, szkoda czasu i pieniedzy
Moja rada: ustaw wysylke za granice
"Nie jest możliwa wysyłka do Stany Zjednoczone...."
to bedzie wieksza szansa ze ktos z zagranicy ja znajdzie jesli bedzie szukal z opcja "szukaj na calym swiecie"
poczytaj tutaj odpowiedź entegris:
w skrócie aby aukcje były widoczne na rynku Stanów Zjednoczonych i Wiekiej Brytani za " dodatkową opłatą " na ebay. com beda twoje aukcje widoczne i na co.uk (z Kanada to ja nie wiem...)
a na niemieckim to wystawiasz na ebay.de i tez chyba można ustawić widoczność na Austrię..