jak wygrać z nieuczciwym sprzedawcą???

witam,

zakupiłem na ebay.de przedmiot przez kup teraz za 200 euro. był to przedmiot do odbioru osobistego.napisałem sprzedawcy, że mam proszę o adres odbioru i takie tam i napisałem,że "ich hab fur sie 150". niemka mnie zle zrozumiala i myslala, ze chodzi o euro, a mi chodzilo o kilometry. rozpoczela proces anulowania transakcji.nie czekala na moja odpowiedz i wystawila przedmiot ponownie.przemiot w ciagu 30 min kupil inny kupujacy. oczywisscie odrzucilem propozycje anulowania transakcji, wyjaśniając że chodzilo mi o kilometry.

mam przemiot w zakupionych, a sprzedawca nie chce mi sprzedac przemiotu, a czeka tylko na tego drugiego kupujacego. jak moge dobrac sie tej wstretnej babie do skory. jak wygrac z niemieckim sprzedawca. za 2 dni dopiero moge otworzyc centrum sporow, a boje sie ze do tego czasu odda ten przemiot temu nowemu kupującemu. wszystkie próby kontaktu są komentowane przez sprzedającego, ale nie chce on mi sprzedac tego przedmiotu.prosze o jakies porady.

Pokaż cały temat

1. pozostaje Ci tylko otworzenie sporu i ew. wystawienie odpowiedniej opinii, jesli sprzedawca zasluzyl rzeczywiscie, jak piszesz byles nie precyzyjny w komunikacji i trudno sprzedawce winic, ze chce to sprzedac komus innemu, jesli widzi, ze kupujacy jest spoza DE i moze w koncu sie nie zjawic

2. jesli nie mieszkasz w DE najlepiej nie kupuj z odbiorem na miejscu bo juz kilka osob pisalo, ze sa z tym problemy lub uprzedz sprzedawce zanim cos kupisz czy zalicytujesz i uzgodnij z wyprzedzeniem w jakim terminie mozesz odebrac

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay