23-02-2012 17:12
Witam 18/12/2011 kupilem przedmiot na niemieckim ebay. Aukcja miala zawarta w sobie mozliwosc placenie PAYpale. Po zakupie poprosilem sprzedajacego o koszta calkowite przesyłki do Polski. Sprzedajacy podal koszta co prawda nie za niskie ale oki przelalem pieniadze na paypal. Po paru dniach informacja od niego ze jednak tylko konto i wysłał mi info ze swoim adresem bankowym! Byłem wtedy w Polsce na swieta i poinformowalem go ze przeleje kase do neigo zaraz po powrocie do UK na codzien mieszkam w UK. Gdy wrociełem do UK 08/01/12 przelałem kase do niego na konto i od tej pory nie ma zadnego kotaktu. Nawet nie potwierdzil ze kase otrzymal a wiem ze ja dostal ma potwierdzenie przelewu z banku. Nie odpowiada na moje wiadomosci wysłane, załozylem sprawe ale to tez nic nie pomoglo zadnego kotaktu. Wystawilem u kometarz negatywny sprawa juz zamknieta a do tej pory ani kotaktu z nim ani towaru nic juz nie wspomne o pieniadzach. Ebay na zapytanie co mam zrobic powiedzial ze mam to zglosic na Policje, ale jednak ja bede w polsce dopiero na koniec marca 2012. Co mam zrobic jak mam odzyskac kase, lub towar??? Prosze o pomoc jakies wskazowki. Dodam ze mam do niego telefon podany przez Ebay ale tez nie odbioera :(. Prosze o pomoc.
jesli mieszkasz w UK, to zglos to policji w UK - chyba nie ma przymusu zglaszania tego w Polsce, jesli tu nie mieszkasz a sprzedawca nie jest z Polski
dostałes juz odpowiedź z serwisu, że masz iść na policję to tak zrób, nie płaciłeś paypalem, serwis Ci nie pomoże i nie ma możliwości odzyskania kasy, krótko mówiąc sprzedawca Cię w bambuko, bo dobrze wiedział co jest grane
Niemcy nie przyjmują PP ale za to chętnie nim płacą, wiem to ze swojego doświadczenia w tym serwisie 😄