24-04-2011 17:27
Witam,
Zostałem powiadomiony że moje konto paypal i ebay zostało ograniczone. A więc wchodzę do centrum rozstrzygania i muszę zrobić takie o to rzeczy:
Przesłać ksero dowodu
Rachunek przesłać
i Przedstawić faktury!
Co to znaczy przedstawić faktury? Sprzedałem kilka rzeczy na ebay i skąd mam mięć te faktury? Paragony dawno wyrzuciłem! Żebym wczesniej wiedział o tym. A teraz mam zamrożone 600zł i co z tymi fakturami mam zrobić?
Dzięki za info
Tak jak napisał poprzednik, potrzebne są skany dwa dokumenty
1 dowód osobisty (obie strony)
2 Jakiś rachunek lub faktura gdzie jest podany twój adres zamieszkania (to dla potwierdzenia adresu, może być np faktura za telefon stacjonarny)
Zeskanuj te dokumenty i wyślij te skany do PP . Jeżeli dane bedą sie zgadzały z tymi na PP to konto zostanie wznowione po około 24-48 godzinach
Czy na PP zbliżasz się do obrotów 9600zł? oni wtedy poddają drugi raz weryfikacji i trzeba przesłac skan dowodu (awers+rewers 🙂 i rachunek opłaty czynszu albo gazu albo prądu albo coś tam... i tam są dwa pola do przesłania skanów tych popierzysk i to się robi na PP i to długo trwa i to wszystko :^O Możesz zadzwonic do PP i miły pan Ci wszystko wyjaśni
tel.paypal - 0801 386686
dzwoń w dzień powszedni w normalnych godzinach
No tak rozumiem tylko u mnie coś takiego wyskoczyło:
Dowód tożsamości ze zdjęciem
Potwierdzenie adresu
Przedstaw faktury - przedstaw faktury za towary ktore kupiles gdzies tam i sprzedales na ebay
no tak. dzieki za odpowiedz no ale co z fakturami?
pozdro