Problem z zakupem poprzez "Kup teraz"/ licytacją - doświadczony ebayista pyta!
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
19-09-2014 09:17
Witam,
co oznacza poniższy wpis, czy to jakiś kolejny error!!!
Jest tak od tygodnia, że nie da rady zakupić przedmiotów od wybranych uzytkowników. Dodam, że kontaktowałem się ze sprzedającycm, żadnych limitów nie ma, problemu z nim, ani żadnych sporów nie mam, nigdy nie prowadziłem, a byłem mile wręcz widziany. Zakupiłem od niego około 15-20 produktów w przeszłości, więc nic nie wskazywałoby na jakiekolwiek problemy.
Komunikat pojawia się zarówno jesli chodzi o licytacje-aukcje jak i poprzez "kup teraz".
- odpada zatem bycie niechcianym kupującym;
- odpada dokonywanie zmian przez sprzedającego.
zatem?
any ideas?
Sprzedający nie ma nic przeciwko zakupom, problem zwala na organizatorów targowiska, czy może ktoś się z czymś takim spotkał i jak to rozwiązać, unikając haniebnych zakupów poza?
pozdrawiam 🙂
sytuacja robi się poważna!
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
niestety NIE! Sytuacja o której piszesz nie ma racji bytu:
a) nie jest to żadna sprzedaż promocyjna, a wystawianie przedmiotów, często w licytacji od 1€ ciężko tu o jakieś limity, chodzi o fotografie z czasów II WŚ.
b) żadnych limitów nie ustawiał (chyba że ebay.de sam coś ustawia, ale w to szczerze wątpię, żaden ze światowych ebay'ów nie zgłaszał mu tego problemu). Raczej to pewnie problem między ebay.pl/de. Limity rozumiem, że są ustawiane w przypadku jakiegoś oszustwa, że ktoś nagle kliknie sprzedającemu wszystkie przedmioty a nie zapłaci, ale nie o to także chodzi, zresztą pisałem, że na przestrzeni kilku lat zakupiłem od niego ok.20 może nawet 30 rzeczy, ciężko by było ustawić limit na 5lat, chyba, że to się jakoś automatycznie ustawia, ale problem byłby wtedy znany sprzedającemu wcześniej, bo kupują od niego właściwie osoby interesujące się tematem, można powiedzieć krąg stałych bywalców, sprzedawca ma za ostatni rok 10tys pozytywów, musiałby się z czymś takim zetknąć! Pomijam fakt, że wg reguł jeśli ktoś jest u sprzedawcy zbanowany, to nie może z nim pisać, także jakiś świadomy ban też odpada!
Niestety nie mogę przytoczyć odpowiedzi sprzedawcy, bo napisał co myśli o zmianach na ebay'u i co zmiana to pojawiają się różne "udogodnienia" w sprzedaży i problemy. Dodam, że logując się na ebay.DE jest podobna blokada, pojawia się podobny komunikat (przesłałem go do sprzedającego, żeby było w jego języku i opisałem krótko sytuację, ale ni hu hu nie wiemy o co biega, klikać na kup teraz nie mogę również jak i brać udziału w licytacji!!).
No nic, poczekam jeszcze co odpisze ebayPL i jak nic = kupuję poza systemem (jeśli się da, mimo, że nie chciałbym, ale rady nie ma, o ile da się namówić sprzedający, zna mnie jako klienta), bo sorki, ale czasu szkoda i ktoś mi przedmioty podkupi, szkoda tylko, że przez takie wynalazki już 2aukcje poszły się eb..ać (oczywiście snajper też sobie z tym nie radzi, liczę na jakąś podpowiedź, bo brak możliwości licytacji poważnie mnie wpienia).
pozdrawiam
ps. liczę jeszcze na admiralicję, choć mam nikłe szanse (zdanie swoje wyrobiłem na podstawie istniejącego od ponad 2 lat problemu w serwisie polskim z oferowaniem ceny zakupu, tzw. Preisvorschlag do dziś nie jest naprawiony i właściwie nie jest możliwe z niego korzystanie, a to już 2 lata mijają).
Jeśli ktoś ma jakieś propozycję proszę śmiało podawać, liczy się w sumie czas...
Czy ktoś się z takim "Niestety...." spotkał?