25-03-2012 18:22
Witam.Wystawilam na aukcji butki dzieciece od 1 euro na ebay.de ,ktore zostaly zalicytowane ,zlozona byla 1 oferta . Poniewaz sa to drogie markowe butki ,wiec nie chcialam ich sprzedac za 1 euro i skorzystalam z mozliwosci usuniecia oferty i zakonczenia aukcji przed czasem, przed uplywem 12 godzin przed planowanym zakonczeniem aukcji .Jako powod zakonczenia aukcji zaznaczylam zmiane ceny i wystawilam je ponownie od 8,00 euro ,poniewaz ebay.de wprowadzil wystawianie przedmiotow od wyzszej ceny bez oplat..Osoba ktora byla licytujaca poprzednio domaga sie oddania butkow za 1 euro ,poniewaz twierdzi ze jest kupujaca i usuniecie jej oferty i wczesniejsze zakonczenie aukcji jest zlamaniem zasad .Odgraza mi sie prawnikami i sadem i tym ze poniose wszelkie koszty procesowe .Uwazam ze osoba nie byla kupujaca tylko licytujaca i ze moglam usunac jej oferte i zakonczyc aukcje przed uplywem 12 godzin do zakonczenia aukcji .Otrzymuje od tej osoby meile z grozbami,podaje paragrafy itd... i wyznacza mi termin podania konta bankowego na ktore chce zaplacic 1 euro za te butki ,bo inaczej kieruje sprawe do prawnika.Prosze o pomoc i podpowiedz co mam zrobic w tej sytuacji .Czy naruszylam prawo kupujacego i czy musze sprzedac butki tej osobie za 1 euro,ktora nie jest wedlug mnie kupujaca ? Dziekuje za odpowiedz. beva.
Nie masz zadnych zobowiazan wobec tej osoby. Postapilas zgodnie z zasadami Ebay i to oznajm tej osobie wysylajac wiadomosc przez system Ebay.
Mozesz:
-ignorowac wiadomosci
-zglosic do Ebay