02-02-2011 18:18
1. chciałabym założyć sklep na ebay.uk. Mam juz konto na .pl, ale nie widzę dalszego sensu w utrzymywaniu go. Chciałabym przenieść całe konto, zintegrowane z opiniami otrzymanymi w Polsce do UK i połączyc to z załozonym tam sklepem - jak to zrobić? proszę o pomoc i uwagi, bo doswiadczenie mam takie sobie
2. czytałam już, że z Ebay.com można odpłatnie uwidocznić na Ebay.uk - może to jest lepsze rozwiązanie, założyc sklep na .com?
3. czy wystarczy konto w PayPalu i karta w Polsce - może ktoś wie?
będę wdzięczna za podpowiedzi
2. na .com jest najwieksza ilosc kupujacych i odwiedzajacych i mozna wykupic wyswietlanie aukcji takze na uk - gdzie tak naprawde chcesz sprzedawac i wysylac towar? europa, ue/eu, caly swiat ? skalkuluj sobie koszty utrzymania sklepu i wystawiania w roznych serwisach
3. na polskie konto paypal mozesz odbierac platnosci z calego swiata
1. z polskiego konta mozesz bez problemu logowac sie na ebay uk i otworzyc sklep z poziomu My eBay > Account > Subscriptions - przeniesienie sklepu z PL na UK nie jest mozliwe - subskrypcja czegos na pl nie oznacza, ze automatycznie masz te sama subskrypcje w innym serwisie, bo oplaty i czasem funkcje sa rozne
- tak wiec musisz otworzyc sklep w innym serwisie w ktorym chcesz sprzedawac i tam powtornie wystawic aukcje z opisem przedmiotu po angielsku
Mam dylemat który serwis wybrać co.uk czy com. poguyes2005 może wiesz jak na serwisie .com wykupić wyświetlanie na co.uk oraz ile to kosztuje?