30-05-2013 23:53
wysłałam sprzedaną rzecz mam potwierdzenie wysyłki a klient twierdzi ze nie dostał przesyłki.co mam zrobic
sprawdź na stronie poczty polskiej, od dłuższego czasu jest pełny monitoring lub na najlepszej moim zdaniem stronie internetowej do śledzenia przesyłek www.trackitonline.ru
Wszystko zalezy od tego w jaki sposob wyslales przedmiot i gdzie ?
Potweirdzenie nadania w wiekszosci przypadku nie jest wystarczajace do tego aby potwierdzic doreczenie przedmiotu. Dlatego warto wysylac z opcja sledzenia (momo ze to jest drozsza opcja). Jezeli masz numer sledzenia sprawdz co sie dzieje z przesykla (moze jest w burze sortujacym albo cos). Oczywisice podaj numer kupujacemu zeby tez mial mozliwosc sobie sprawidziec.
W najgorszym wypadku konieczna jest wizyta na poczcie i zlozenie reklamacji - na podstawie dokumentu potwierdajacego wysykle. W ten sposob dowiesz sie co sie stalo z paczka, problem jest jednak w czasach w ktorych poczta rozpatruje takie wnioski (3 miesiace albo lepiej). Mi sie nigdy nie zdazylo ale mialam problemy raz z urzedem celnym i nikomu nie zycze spotkania z nimi.