usunieta aukcja

Witam mam pytanie po zakonczeniu aukcji kupujacy wplacili mi pieniadze na ebay.de za przedmioty ktore kupili .Ale eBay.de anulowau te transakcje bo byly niezgodne z regulaminem i powstaje pytanie bo mam na eBay.pl wszystkie dane tych ktorzy kupili i zaplacili za przedmioty. A na eBay.de wszystko zniknelo i nie wiem teraz czy eBay.de przeleje mi te pieniadze na konto paypal jak wysle przedmioty do kupujacych i odznacze ich wysylke na koncie eBay.pl. Czy nie ma sensu wysylania towaru bo i tak eBay.de nie wysle mi tych pieniadzy bo transakcje wszystkie na eBay.de anulowano ?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

jesli nie otrzymales kasy to nie wysylaj, nie ma sensu.

Wysylaj tylko wtedy kiedy dostaniesz pieniadze.

pozdr

ja bym w tej systuacji napisał do serwisu przez kontakt z nami, bo ja w zasadzie nie wiem o co biega w tym nowej umowie z urzytkownikami dostępnymi na ebay.de i ebay co.uk

o ile ja mogę wystawiać na ebay de na starych zasadach, o tyle na ebay. co.uk tego już nie mogę, a mam staż jako sprzedający ponad 1200 transakcji rocznie i ponad 3000 opinii (nie natym koncie oczywiście) ale na takie warunki zgodzić się nie mogę

napewno oni coś doradzą

Dobrze wiedziec kolego, coś takiego jeszcze mi się nie przytrafiło.

pozdr

na ebay.de obowiazuje nowy system platnosci i kase sprzedawcy dostaja dopiero gdy kupujacy potwierdzi odbior przedmiotu wiec jesli transkacje nie zostalyby anulowane, musialby wyslac przedmioty najpierw, a kase dostalby pozniej

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay