sprzedawanie na Polskim Ebay

risers
Użytkownik

Mieszkam na stale w Niemczech.Jestem zarejestrowany w Ebay w Niemczech.Chce wystawic moj artykol jako prywatny sprzedaeca na Ebay polskim (oczywiscie moj artykol byl by opisany po niemiecku) 

Naturalnie po wpisaniu nazwy artykolu wyswietli sie moja rzecz takze w Niemczech.

Czy Nimcy (Ebay) maja prawo du usuniecia mojego sprzedawanego artykolu.?

Moja rzecz bala kilkakrotnie wystawiana na sprzedaz w Niemczech i byla wyrzucana z aukcji bojak mi napisali sa podejrzenia o zawartosc sexualna.Nie pomogly w opisie mojego przedmiotu zadne okreslenia ze jest to rekwizyt do teatru itp.

Wystawilem ponownie: bez zdjecia i opisu, tylko wpisalem nazwe.Znowu zostalo usuniete. Prosze o rade!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

jesli aukcje sa usuwane wg zawartych w nich slow kluczowych to pewnie zostana usuniete gdziekolwiek je wystawisz

tak czy owak nie dowiesz sie, dopoki nie sprobujesz

na ebay.pl nie ma mozliwosci kontaktu telefonicznego z obsluga klientaa

risers
Użytkownik

Dziekuje za odpowiedz.Zrozumiale jest to ze to co jest dla doroslych to wystawia sie dla doroslych! Ale ja dalej nie dostalem odpowiedzi czy Niemcy maja taka mozliwosc jak usuniecie  mojego artykolu ewentualnie zablokowania szukarki na aukcji  polskiego Ebay? np: ja jako zarejestrowany w niemieckim Ebay wpisuje swoja rzecz do sprzedania na Polski Ebay (oczywiscie po niemiecku). Jest glownwe haslo mojego przedmiotu. Klient otwiera stone a tam jest napisane takze po niemiecku ze artykol ten bedzie wyslany jako normalna przesylka. Kupi albo nie kupi. Gorzej jezeli trafie jak do tej pory na wsciekla w cudzyslowie konkurencje (shopy

ktore przynosza potezne zyski Ebay!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ktora zamelduje ze artykol moj jest w brew regulaminowi Ebay. Nie wszyscy sa jednakowo tolerowani. Sa tacy co sprzedaja te same rzeczy do konca.Prosze mi wierzyc

nie ma zadnych szans: wywala cie, przysla upomnienie i jest sie na ideksie! Nastepnym razem jezeli chce sie wystawic  ten sam artykol juz bez zdjecia i opisu tylko nazwe.......jest sie odrazu wywalonym z aukcji. Dlatego skierowalem na Polski Forum  moje zapytanie. Na koniec: nie wiem jak w Polsce, czy tez Ebay nie daje sie dodzwonic swoim klientom do siebie? W biednych przedsiebiorstwach sa dyzury i klient jest zawsze mile slyszany.Chyba ze klient ma duzo do powiedzenia!!!!!!!!!!!

Wtedy jest napisane: dlugie oczekiwanie. Ale sie nie polaczysz!!!  Nie bede juz zameczal.Przepraszam za ewentualne bledy w ortografii.Ktokolwiek chcial by mi odpisac,bede mu wdzieczny.     drant@webmail.de

W polskim Ebay tez ci moga aukcje usunac jesli narusza regulamin.

Wystaw w dziale dla doroslych

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay