"nie możemy zweryfikować tego konta bankowego. Prosimy o wybranie innej metody płatności.{e78377-..}

Anonymous
Nie dotyczy

witam, mam problem z weryfikacją konta bankowego. Dostaje komunikat zwrotny zamieszczony poniżej.

"nie możemy zweryfikować tego konta bankowego. Prosimy o wybranie innej metody płatności.{e78377-1189561x}"

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Mam dokładnie to samo. Próbowałam trzech kont, żadne im nie pasuje. Wysłałam im wyciąg z konta - też źle. Od 3 tygodni próbuję uzyskać weryfikację i cisza. Dzisiaj piszę do supportu bo to jakiś nieśmieszny żart.

Mam dokładnie ten sam problem i niestety, żaden bank a na pewno np. mBank nie dostarczy takiego wyciągu jakiego oczekuje eBay (np. brak w nim adresu domowego)

Poza tym, żądania są nielegalne - aby wysłać im wyciąg z pełnymi transakcjami, łamiemy RODO (bo podajemy dane innych podmiotów nie związanych z transakcją), łamiemy tajemnicę bankową i ingerujemy w dokument przesłany przez bank (tj. pdf który trzeba zanonimizować)  Nie bardzo rozumiem, dlaczego firma każe nam pchać się w kryminał. Każdy audyt to wyciągnie i będą problemy.

Zostałem okradziony w białych rękawiczkach. 

Witaj kolego nie wiem jakie masz doświadczenia na ebay ale ja mam w większości niestety przykre i negatywne!!!!, jeżeli nie musisz sprzedawać w tym serwisie to daj sobie spokój, ich żądania są niejednokrotnie naginane na granicy prawa chcą od ciebie coś, ale na konkretne zadane pytanie o podstawę prawną to już brak odpowiedzi ! co to znaczy nie możemy zwerifikować ? zadaj im kilka prostych pytań 

1. w jakiej bazie danych weryfikują twoje konto bankowe ??? 

2.w jakiej bazie danych weryfikują  twój wizerunek z danymi z dokumentu tożsamości tupu D.O , prawo jazdy, albo paszport ? masz prawo tego żądać !!!!!!!!

3. żądaj podstawy prawnej takiej weryfikacji !!!!! a nie odwołania się do ich zasad i przepisów które obowiązują, ich zasranym obowiązkiem jest podanie konkretnych przepisów za to biorą prowizję nie tylko od sprzedaży!!! powodzenia

mam ten sam problem nie moge wyplacic pieniedzy dzieki temu

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań