czemu PayPal po prostu przestaje sie odzywać a ja nie moge odzyskac swoich pieniędzy?to oszusci?

mapecia
Użytkownik

sprzedalismy auto do W.Brytanii. opłaciliśmy z gory firme transportowa o łacznej kwocie 3200zł, bo PayPal postawił nam taki warunek. po oplacie mieli na wplacic na nasze konto PayPal wartosc auta oraz te 3200zł, ktore wplacil kupujacy. niestety po wplacie w ogole sie do mnie PayPal nie odzywa ani nie odpisuje na maile. czy oni pomagaja oszustom??????? czy jest szansa ze odzyskam pieniadze???

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (7)

Odpowiedzi (7)

an_angel1
Użytkownik

Dodam jeszcze że nie tylko Pay Pal jest podrabiany ale tez yahoo i wiele innych które mają budzić zaufanie. Jeśli chcecie bliżej poznać takie oferty wystarczy przejrzeć autotrader.co.uk. Ogłoszenia z autami o mocno zaniżonej cenie i z kontaktem mailowym wypisanym na zdjęciu zazwyczaj @yahoo.com. Problem ten jest dobrze znany ale chyba omijany skoro tak bezkarnie są zamieszczane oferty na ceniących się portalach ogłoszeniowych.

an_angel1
Użytkownik

Niestety tak wygląda SCAM - oszustwo bardzo popularne w UK. Łapią na okazje wszystkich nie zorientowanych w temacie. Niestety Policja jak i oddział do walki ze scamem chyba sobie z tym nie radzą. Jeśli chcesz, możesz to zgłosić:  https://reportfraud.actionfraud.police.uk/FraudReport/Survey.mvc/Welcome

raczej nie pay pal tylko spotkalam sie dzis tez z takim przypadkiem ze zekomo paypal wysylal mi maile... zenada bo nie jestem jedyny jako ofiara oszustwa... dzwoilem dzisiaj do paypal i okazalo sie ze zadej tranzakcji nie ma... 1500 poszlo....

mapecia
Użytkownik

no sama sie juz tego niestety domyslilam....:(

Przykro mi ale padliscie ofiarami oszustwa. Wystukaj w Google "przekret nigeryjski".

Emaile nie byly od Paypal. Byly sfingowane.

mapecia
Użytkownik

własnie o to chodzi,ze nie ma kompletnie zadnej transakcji. pierwszy raz korzystalismy z PayPal. jest pustka. PayPal odpowiadał na kazda moja wiadomosc, dopóki nie wpłaciłam pieniedzy na podany przez nich adres. a od mojej wpłaty i PayPal i kupujacy - ZERO ODZEWU. a pieniędzy nie widac.:(

Sprawdz prosze na swoim koncie Paypal czy ta transakcja tam figuruje i co tam pisze.

(nie klikaj na linki w email tylko wystukaj w okienku przxegladarki www.paypal.pl)

Jesli tam figuruje to otworz spor (przycisk u dolu strony z detalami transakcji)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań