17-04-2013 12:57
sprzedalismy auto do W.Brytanii. opłaciliśmy z gory firme transportowa o łacznej kwocie 3200zł, bo PayPal postawił nam taki warunek. po oplacie mieli na wplacic na nasze konto PayPal wartosc auta oraz te 3200zł, ktore wplacil kupujacy. niestety po wplacie w ogole sie do mnie PayPal nie odzywa ani nie odpisuje na maile. czy oni pomagaja oszustom??????? czy jest szansa ze odzyskam pieniadze???
Dodam jeszcze że nie tylko Pay Pal jest podrabiany ale tez yahoo i wiele innych które mają budzić zaufanie. Jeśli chcecie bliżej poznać takie oferty wystarczy przejrzeć autotrader.co.uk. Ogłoszenia z autami o mocno zaniżonej cenie i z kontaktem mailowym wypisanym na zdjęciu zazwyczaj @yahoo.com. Problem ten jest dobrze znany ale chyba omijany skoro tak bezkarnie są zamieszczane oferty na ceniących się portalach ogłoszeniowych.
Niestety tak wygląda SCAM - oszustwo bardzo popularne w UK. Łapią na okazje wszystkich nie zorientowanych w temacie. Niestety Policja jak i oddział do walki ze scamem chyba sobie z tym nie radzą. Jeśli chcesz, możesz to zgłosić: https://reportfraud.actionfraud.police.uk/FraudReport/Survey.mvc/Welcome
raczej nie pay pal tylko spotkalam sie dzis tez z takim przypadkiem ze zekomo paypal wysylal mi maile... zenada bo nie jestem jedyny jako ofiara oszustwa... dzwoilem dzisiaj do paypal i okazalo sie ze zadej tranzakcji nie ma... 1500 poszlo....
no sama sie juz tego niestety domyslilam....:(
Przykro mi ale padliscie ofiarami oszustwa. Wystukaj w Google "przekret nigeryjski".
Emaile nie byly od Paypal. Byly sfingowane.
własnie o to chodzi,ze nie ma kompletnie zadnej transakcji. pierwszy raz korzystalismy z PayPal. jest pustka. PayPal odpowiadał na kazda moja wiadomosc, dopóki nie wpłaciłam pieniedzy na podany przez nich adres. a od mojej wpłaty i PayPal i kupujacy - ZERO ODZEWU. a pieniędzy nie widac.:(
Sprawdz prosze na swoim koncie Paypal czy ta transakcja tam figuruje i co tam pisze.
(nie klikaj na linki w email tylko wystukaj w okienku przxegladarki www.paypal.pl)
Jesli tam figuruje to otworz spor (przycisk u dolu strony z detalami transakcji)
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |