03-07-2011 23:07
Witam.. bla bla jestem nowy choć na allegro mam wylatane dziesiątki tysięcy godzin w różnych firmach i hurtowniach itp bla bla bla 🙂
Jeżeli dobrze rozumiem to aukcje na eBay wystawiane w domenie .pl z ustawieniem wysyłki na cały świat (pomijam że wykluczam azję i bliski wsóch) powinny być widoczne w wyszukiarkach tego seriwu na domenach np .com, .de, .co.uk itp.
Jednak mimo że wystawiłem jak wyżej kilkadziesiąt aukcji z wysyłką na cały świat to zadając pytanie wyszukiwarce np na ebay.com lub .de nie otrzymuję na liście moich aukcji. W tytulach mam np. słowo "maciejka" lecz obce serwisy po podaniu frazy: 0 results !
Czy ja źle zrozumiałem przesłanie "międzynarodowości" eBay czy coś źle wykonuję stawiając aukcje ?
Aukcje mają już po kilka dni więc to nie chodzi raczej o propagacje danych w bazach.
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
moze i drozej, choc nie zawsze, mozna wystawic na probe, sprawdzic ruch jest na aukcjach. w porownaniu z duzymi ebayami a... wymieka
wystawiajac na US, UK lub DE mozesz wystawiac tzw. aukcje z wersjami - czyli zamiast wystawiac osobne aukcje koszulek kazda w innym rozmiarze jak teraz - mozesz wystawic jedna aukcje z wszystkimi rozmiarami, kolorami naraz - przyklad: http://cgi.ebay.de/Ted-Baker-Damen-HEAVEN-T-Shirt-Top-Oberteil-Shirt-NEU-/300572309392
+ dobrze zeby opisy przedmiotow byly minimum po angielsku
niemcy, hiszpanie, włosi, anglicy itd zobaczą Twoje aukcje jeśli użyją wyszukiwarki zaawansowanej, ale oni tego nie robią chyba, że chca kupić coś co kolekcjonują
najlepiej jest wystawiać towar tam, gdzie jest na niego popyt (można z hasła i loginu z PL)
ja od początku istnienia na ebayu jeszcze ani razu nie wystawiłem aukcji na PL, wszystkie mam wystawione na zagranicznych serwisach ebaya
Niemiecki klijent= kłopoty ( na kilka problemów jakie miałem to byli Niemcy
Wyślij elektroniczny tłumacz, nawet tak zaawansowane, jak tłumacz google może dać w wyniku opłakane rezultaty. Zawartość w tym samym czasie aukcji jest umową prawną kupić przedmiot sprzedaży lub usługi, więc nie zastosować w tym przypadku tłumacz. Będzie korzystać z wiedzy biegle posługujących się językami, w których kraje wykazują aukcji. Ale dziękuję za informacje i pomoc w tym wątku odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich handlu przez eBay.
------
B-) tak to wygląda przez tłumacz. B-> Dziękuję ale skorzystam z "ludzkiego" tłumaczenia. Sam sobie nie poprawię po tłumaczu google.
Pozdrówki
No proszę ! Niemiecki eBay lepszy niż polski. A to niby my mamy lepszych programistów 🙂 Choć raczej tu chodzi o wyobraźnię.
Fajnie jest to rozwiązane. Bluzeczek jest 10 ale np 2 niebieskie 2 roz 38, 3 różowe w roz 38 itd super.
W takim wypadku faktycznie wyjdzie taniej jedna aukcja niż np 5 osobnych na polskim.
Muszę znaleźć czas i przetłumaczyć aukcje na angielski i niemiecki.
Dziękuję i pozdrawiam
Witam.
Dzięki za odpowiedź. Wyjaśnia wszystko.
Szkoda tylko że np niemiecki eBay przy wystawianiu aukcji podstawowej bez wodotrysków wychodzi drożej niż polskie "alledrogo" w polskce.
No w każdym razie dla polaka drożej, nie dla niemca ale szkoda..
Pozdrawiam
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |