Uwłaczające działania PayPal
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
15-04-2011 13:52
Witam,
przedwczoraj zawieszono mi otrzymaną płatność, na moje zapytanie otrzymałam skandaliczną odpowiedź z takim fragmentem:
"W związku z tym identyfikujemy transakcje o podwyższonym ryzyku zajścia oszustwa oraz tymczasowo blokujemy środki przed sprzedającymi w celu upewnienia się, że transakcje przebiegną bez zakłóceń."
Otrzymywałam przelewy z USA, UK, Niemiec, Włoch i to na wyższe kwoty - przesyłki były wysyłane. Mam jeden komentarz negatywny od Brytyjki, która wystawiła go bo przesyłka dotarła do niej uszkodzona - co chyba nie jest moją winą tylko pracowników poczty.
Teraz otrzymałam przelew na czterdzieści kilka zł. z - Polski i nagle okazało się że mogę oszukać ?!!!
Jakim prawem pracownik PayPal Polska decyduje o tym czy jestem potencjalną oszustką ?!!! Najakiej podstawie ? Jeżeli to błąd systemu to od tego są ludzie aby to naprawić.
Już raz miałam zablokowaną płatność na samym początku tego roku - odpisała mi jakaś kobieta, która była wręcz bezczelna i chamska, na szczęście sprawę naprawił jakiś inteligentny pracownik PayPal, który uznał moją argumentację i natychmiast odblokował mi płatność.
Jak często będzie się powtarzać taki tryb postępowania ? Przypominam, że w prawie polskim nikt - nawet najbardziej zarozumiały pracownik PayPal nie ma prawa zakładać że ktoś (w tym wypadku - ja) jest oszustem !!!
Mam prawie dorosłe dzieci, jestem poważnym człowiekiem, sprzedaję rzeczy na innych portalach aukcyjnych i nie przywykłam do takiego traktowania.
Czy kogoś też coś takiego spotkało ?
Zaakceptowane rozwiązania (0)
Odpowiedzi (1)
Odpowiedzi (1)
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
Otrzymana platnosc jest podejrzana nie ty.
Zdarzylo mi sie i roznie to bywalo. Czasami uchronilo mnie to przed stratami.
Nauczylo mnie to ze czasami dobrze jest poczekac z wysylka z 3 dni aby Paypal mial czas zareagowac w przypadku nieuczciwych pieniedzy.