Sptrzedaz przedmiotu

Witam. Sprzedałem przedmiot osobie  z zagranicy przedmiot o duzej wartosci . Przedmiot wysłałem Poczta Polska  paczka wartosciowa . Na monitoringu przesyłek widze ze przedmiot doszedł pod wskazany adres  bo mi wyswietla sie odbiur przedmiotu. Osoba kupujaca twierdzi  ze go nie otrzymała . Nie odpowiada mi na pytania  celem kontaktu . załozyła spor  na Ebayu ze g0o nie otrzymała . Akcja była 17 maja tego roku  osoba ta załozyła konto tego dnia tez 17 maja  . Ponadto zalicytowała  przedmiot tak zeby  go wygrac  gdzie  wartosc jego była nizsza a ona zrobiła wszystko by go wygrac . Czyje tu wielki kant  Ebay  wszystko zrobił zebym  oddał  tej osobie cała kwote za zakupiony przedmiot . Co mam zrobic jak  sie bronic  kupujacy  ma zero komentarzy  ja około 260 . Sprzedaje  na cały swiat ale zaczynam sie bac . . Prosze o rade .

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Odpowiedzi (6)

Odpowiedzi (6)

spór to jeszcze nie roszczenie

odpowiedz na ten spór kiedy wysłałeś i podaj nr nadania przesyłki, paczki, jeśli spór przekształci się w roszczenie to spece paypala sami "dojdą" do tego czy koleś odebrał przesyłkę

może trafiłeś na jakiegoś cwaniaka co chce wyłudzić towar

wchodzisz w paypala nast. szczególy i tam jest taki odnośnik dodaj informacje z sysytemu monitorowania przesyłek

ja tak robię i jeszcze żaden kupujący mi nie "podskoczył" a sprzedałem już chyba ze 2500 przedmiotów (a wysyłam tylko za granicę)

pozdrawiam

Bardzo przepraszam ale na monitoringu przesyłek wykazuje tylko kiedy przesyłka opuściła polski obszar celny a jak można się dowiedzieć czy np. poczta w Szwecji lub w Niemczech dostarczyła przesyłkę adresatowi ?

Napisz jak to się zakończy (wklej skopiowany tekst podający przebieg i dostarczenie przesyłki -NIE LINK DO TEJ STRONY

Skopiuj cały tekst jaki Ci podaje system monitoringu dotyczący tej przesyłki wklej w @ i wyślij do gamonia - kiedyś tak zrobiłem i pomogło.

Zrób tak jak napisał shaver_poland  (on jest ,,stary" i wie co pisze mnie kilka razy pomógł/podpowiedział)

Żadne papierki z poczty (ktoś kiedyś od naczelnika poczty potwierdzenie uzyskał i nic nie dało)

To jest system i trzeba stosowac jego zasady a nie potwierdzenia i zapewnienia pani z okienka na poczcie że wysłane ( taki nie systemowy sposób stosuje jak gamoń towaru nie odbierze albo żły adras do wysyłki poda - wtedy wysyłam mu na jego poczte@ zdjęcie przesyłki jaka do mnie wróciła z tymi stempelkami z zagranicznych poczt żeby widział  ,,czarno na białym" że ja jestem ok. )

mozesz tylko w ramach sporu dolaczyc info / potwierdzenie odbioru jakie widzisz - czy mozesz je takze uzyskac od poczty na papierze ?

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań