jak wystawić aukcję - czy już mogę?
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
24-02-2011 22:11
Witam,
Niby konto mam od dawna, ale potrzebuję pomocy. 🙂
Chciałabym wystawić na sprzedaż jeden przedmiot - kosmetyk. Najlepiej tak, aby był widoczny na innych ebayach, bo cena tam jest wyższa. 🙂
I teraz: teoretycznie chciałabym otrzymać płatność przez PayPal (teoretycznie, bo naczytałam się na tym forum takich rzeczy, że się zaczynam bać)...
Konto w PayPal mam o statusie "osobiste", gdyż do tej pory tylko kupowałam. Czy muszę coś zmieniać, czy takie konto również może akceptować płatności?
Zakładam, że spełaniam inne warunki wystawienia aukcji, ale... jeśli się mylę, proszę - naprostujcie mnie. 🙂
Pozdrawiam,
Agnieszka
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
Generalnie, jeśli chodzi o PayPal to boję się, że sprzedam, dostanę pieniądze, wyślę przedmiot, a Kupującemu się odwidzi (czyt. uzna, że otrzymał przedmiot niezgodny z opisem, albo że go wcale nie otrzymał) i PayPal mi każe oddać wpłatę. 😕
Czy jeśli od razu przeleję pieniądze na swoje konto bankowe (z PayPal'a po otrzymaniu płatności) taka sytuacja może mieć miejsce? Obciążą moją kartę czy coś?
Naprawdę nie pchałabym się na ten serwis aukcyjny, ale...
Na tym "typowo" polskim, konkurencyjnym kosmetyk kosztuje ok. 500 zł. Na eBayu amerykańskim tudzież niemieckim coś ok. 1300 zł. W polskich sklepach jakieś 1700 zł minimum.
Wiecie już zatem czemu wolę sprzedać go tutaj. 🙂
Coś w stylu dokumentu pochodzenia tego kosmetyku mam - jest to wygrana z konkursu, musiałam od tej wygranej zapłacić podatek, bo jej wartość przekraczała kwotę 760 zł. Mam więc maila z gratulacjami, prośbą o przelanie kwoty podatku na konto organizatora konkursu i (oczywiście) potwierdzenie, że podatek został zapłacony przelewem. 🙂 Chyba tyle powinno wystarczyć. 🙂
OK, zatem rozumiem, że mam zmienić status konta PayPal na "specjalne" i pewnie podać aktualny numer karty kredytowej, bo ta wpisana w ustawieniach wygasła jakieś pół roku temu...
Konto eBay i PayPal mam powiązane, bo to zrobiłam już dawno temu (łatwiej mi było dokonywać płatności). 🙂
Dziękuję za już okazaną pomoc i proszę o więcej (szczególnie z tym PayPal'em - może mi odebrać wpłatę Kupującego czy nie?) 😉
Agnieszka