24-02-2012 11:37
Końcem stycznia sprzedałem płytę główną do PC. Płyta była wystawiona jako używana. Pieniądze wpłynęły szybko, paczka wysłana następnego dnia. Około 7 lutego paczka dotarła do kupującego i do dzisiaj nie otrzymałem komentarza za aukcję, mimo iż skończyła się blokada pieniędzy na PayPal (21 dni). Na e-maile z prośbą o komentarz, kupujący odpowiada że cały czas testuje towar. Jak długo może potrwać zanim wystawi komentarz? Czy jako osoba prywatna mam obowiązek przyjąć zwrot? I wkońcu czy jest jakiś określony czas takich "testów" towaru? Pieniądze już mi są potrzebne, a tak nie mogę ich wydać bo boję się że nagle kupujący może zarządać ich zwrotu.
osoby prywatne nie maja obowiazku przyjmowania zwrotow chyba, ze sie do tego zobowiaza w opisie na stronie aukcji
kupujacy moze otworzyc sprawe o niezgodnosc towaru z opisem lub jego nieotrzymanie w ciagu 45 dni od zaplaty i nie jest to okres 'testowania' przedmiotu . niestety niekiedy kupujacy tego procesu naduzywaja
tak czy owak, jesli kupujacy otworzy taka sprawe, poczekaj na rozstrzygniecie jej przez ebay/paypal
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |