Co dalej?

pulpet90
Użytkownik

Końcem stycznia sprzedałem płytę główną do PC. Płyta była wystawiona jako używana. Pieniądze wpłynęły szybko, paczka wysłana następnego dnia. Około 7 lutego paczka dotarła do kupującego i do dzisiaj nie otrzymałem komentarza za aukcję, mimo iż skończyła się blokada pieniędzy na PayPal (21 dni). Na e-maile z prośbą o komentarz, kupujący odpowiada że cały czas testuje towar. Jak długo może potrwać zanim wystawi komentarz? Czy jako osoba prywatna mam obowiązek przyjąć zwrot? I wkońcu czy jest jakiś określony czas takich "testów" towaru? Pieniądze już mi są potrzebne, a tak nie mogę ich wydać bo boję się że nagle kupujący może zarządać ich zwrotu.

Pokaż cały temat

osoby prywatne nie maja obowiazku przyjmowania zwrotow chyba, ze sie do tego zobowiaza w opisie na stronie aukcji

kupujacy moze otworzyc sprawe o niezgodnosc towaru z opisem lub jego nieotrzymanie w ciagu 45 dni od zaplaty i nie jest to okres 'testowania' przedmiotu . niestety niekiedy kupujacy tego procesu naduzywaja

tak czy owak, jesli kupujacy otworzy taka sprawe, poczekaj na rozstrzygniecie jej przez ebay/paypal

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań