Problem z ''nie'' sprzedanym towarem

siura24
Użytkownik

Mam taki problem.Wystawiłem na sprzedaż aparat, pewna osoba go kupila ale po paru godzinach wycofala sie z sprzedazy proszac o zwrot pieniedzy.Oddałem pieniadze odrazu. Problem jest taki ze ebay pobral mi 10% od sprzedazy.Aparat byl wystawiony w zaawansowanych opcjach sprzedazy czyli e-bay wystawil automatycznie tytul przedmiotowi. Osoba,ktora zazyczyla sobie zwrot pieniedzy w wiadomosci do mnie stwierdzila,ze popelnila blad bo tytul wprowadzil ja w blad i nie jest to aparat, ktory ona chce. W takiej sytuacji czyja to wina jej czy e-baya? Kto powinien zwrocic mi pieniadze czyli to 10%.

Zaakceptowane rozwiązania (1)

Zaakceptowane rozwiązania (1)

nie za bardzo rozumiem, co masz na mysli mowiac 'Aparat byl wystawiony w zaawansowanych opcjach sprzedazy czyli e-bay wystawil automatycznie tytul przedmiotowi'

ebay raczej nie mogl sam nadac nazwy aukcji, bo przeciez to sprzedawca wprowadza takie informacje a nie ebay + kupujacy nie ma raczej mozliwosci kupic czegos bezposrednio w wynikach wyszukiwania i musi wejsc na strone przedmiotu, gdzie chyba bylo wiecej szczegolowych informacji o tym przedmiocie.

czy zwrotu pieniedzy dokonales w ramach sprawy otwartej przez kupujacego w centrum rozstrzygania ?

cytuje za http://pages.ebay.pl/help/sell/credits.html

'Aby móc otrzymać zwrot prowizji, muszisz otworzyć sprawę w Centrum rozstrzygania.'

Odpowiedzi (0)

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań