Problem z kupujacym

golab252
Użytkownik

Witam

Sprzedałam komplet ubranek do chrztu dla dziecka ( używane ) przez licytację 2 grudnia 2011r. , pieniadze otrzymałam niezwłocznie po licytacji . Ja oczywiście  nastepnego dnia z rana wysłałam towar 1 klasą do kupujacego ( nie tak jak napisałam 2 klasą ). Towar był użyty tylko 2 razy ( na chrzest dziecka i następnego dnia na slub mojego brata ) i nie więcej ( mam świadków ) , gdyż rekawki od płaszcza były za krótkie . Ubranka były odpowiednio wyprane , wyprasowane - pachnace zostały wysłane do klienta . Lecz problem pojawił się po 15 dnich od sprzedaży( czyli 17 grudnia 2011 , gdyż klient przypomniał sobie o towarze i napisał groźbę , iż towar nie był użyty tylko 2 razy - ale węcej - no i albo zwrócę mu część kosztów za niezgodny opis - co w ogóle nie jest prawdą - jeżeli tego nie zrobię wystawi mi negatywny komentarz.

Proszę o pomoc w tej sprawie. Wszystko co sprzedaję jest czyste i zgodne z opisem . A przede wszystkim nie zgadzam się z kupujacym wszystko było idealnie zapakowane i czyste. Nie mam powodów aby oszukiwać. bardziej wygląda mi to na oszustwo ze strony kupującego ( wyłudzenie pieniedzy po długim okresie od zakupu). Proszę o poradę.

Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

Przykro mi ale masz pecha.

Sprawa jest prosta: albo mu zwrocisz czesc wplaty albo otrzymasz negatywa.

Mozesz zignorowac kupujacego liczac ze sie zagapi czy zapomni i minie termin na wystaweienie opinii

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay