21-03-2018 09:15
Witam , mam takie pytanie sprzedalem monitor od bmw f10 do ameryki i kupujacy napisal mi email na ebay ze ma problem z ukazanym adresem w ebay czy moglbym wyslac na drugi adres ktory mi podal . Ja bez podejzania zgodzilem sie i wyslalem poniewaz 2000 opinii byli pozytywne . Pzez 5 dni paypal mi blokuje jego oplacone pieniadze i stwierdza ze kupujacy odmawiam oplacac bo towar kupiony jest bez jego pozwolenia . Teraz niewiem co robic bo wysylka jest wyslana na drugi adres nie na taki jak ukazany w paypal . Moze ktos juz spotykal sie z takim problemem ? Przepraszam za bledy gramatyczne bo jestem Polakiem z Litwy i u nas w sprawie ebayu nie ma z kim poradzic sie i ja nie zabardzo koleguje z angielskim jezykiem zeby im dzwonic .
Jeżeli wysłałbys na jego adres taki jak ma ustawiony w eBay i miałbyś jakiś śledzenie czy potwierdzenie odbioru to mógłbyś jeszcze walczyć o pieniądze. Jeżeli kupujący pisał do Ciebie poprzez eBay to możesz ewentualnie zgłosić sprawę o nieopłacony produkt w centrum roztrzygania, oni mają historie komunikacji więc może to coś pomoże. Tak samo możesz się skontaktować z PayPal i to samo im przedstawić. Pamiętaj, że takie zagraniczne przesyłki muszą mieć monitorowanie lub potwierdzenie odbioru tak by było widać skąd i gdzie paczka została wysłana. Bez tego nie masz praktycznie żadnego dowodu, że towar został od Ciebie wysłany. Przykro mi ale padłeś ofiarą oszusta. Próbuj jak możesz żeby odzyskac kasę.
Nowy sposób na wyłudzenie , mam podobną sytuacje :
kupił zapłacił otrzymał towar , po czym zgłosił że nie autoryzowana transakcja , od ponad tygodnia walczę aby odzyskać pieniądze, ale obawiam się że nic nie ugram .
chyba najlepszym wyjscie jest w ogóle nie wysyłanie do złodziejskiego USA!!!!
i co Cie podkusiło wysłanie na inny adres niż paypal ?
obawiam się że w tym wypadku jesteś na przegranej pozycji 😕
Nigdy ale to nigdy nie wolno wysyłać towaru który jest niezgodny z adresem Ebay lub PayPal.Kupujący może prosić e-mailem żeby mu wysłać na taki albo taki adres nie wolno tego robić!!!!Jeżeli wysłałeś na podany przez niego adres e-mailem prawdopodobnie wszystko straciłeś.
Temat | Podziękowania |
---|---|
1 |