Problem z kupującym

Witam.Sprzedałam kilka dni temu nowe buty w orginalnym kartonie.buty były nowe lecz bez cen,zdjelam je bo myslałam że bede je uzywać ale okazały sie za ciasne,mierzone były dwa maksymalnie trzy razy,w domu.Po zakonczeniu aukcji wysłałam je w ten sam dzień,kupujący niecierpliwił sie już nastepnego dnia kiedy dostanie buty.Oczywiscie poinformowałam go że w ciągu dwóch dni powinien otrzymać je.Niestety kupujący nastepnego dnia napisał ze jest rozczarowany,bo buty były uzywane a on nie kupuje z drugiej ręki tylko nowe.Ja wiec odpisałam że te buty były nowe tylko bez cen i mierzone kilka razy w domu...kupujący straszy mnie ze zgłosi raport do ebaya ze oszukałam go.Co robić?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

Muszę zwrócić kupującemu połowe pieniędzy?,bez zwrotu butów?

Zaznaczyłam New in box.One były nowe,ale kupujący wysłał mi zdjęcia spodu butów,że niby mają jakieś ślady użytku i żąda częściowy zwrot pieniędzy za nie,połowe płatności i ciągle podkreśla że napisze do ebaya na mnie..Wiec ja stwierdziłam że nie ma sensu dochodzić kto ma racje,zaproponowałam żeby odesłał mi te buty jak najszybciej a ja zwróce jemu całość za te buty,Niestety kupujący odparł dlaczego miałby to zrobić,odsyłając je..Koszt przesyłki oczywiście raczej ponosze ja?

jaka opcje opisu wybralas w formularzu sprzedazy New with box, New with defects? czy buty mialy slady uzywania np. na podeszwach i jesli tak, dodalas taka informacje w aukcji...?

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay