Pieniądze dostałem na ebayu ale nie pojawiają się na PayPal

Witam serdecznie! Jestem nowy na ebayu, a swoją przygodę rozpocząłem od razu z ebay.de (wcześniej sprzedawałem na allegro). Sprzedałem kilka przedmiotów i mam z miejsca kłopot. Niby otrzymałem pieniądze od kupujących, dostałem wiadomość, żeby je wysłać i odznaczyć "wysłane" w menu Sprzedane, a wtedy pieniądze automatycznie pojawią się na PayPalu. Niestety minęło kilka dni, a pieniędzy nie mam. Szukałem trochę i znalazłem gdzieś na forum informację, że pieniądze wchodzą na konto PayPal dopiero, gdy kupujący otrzyma przedmiot i zaznaczy o tym w serwisie. Czy to prawda? Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

tak, to prawda jest to całkiem nowa umowa z użytkownikiem, jeśli chodzi o ebay.de to jest dla osób, którzy mają bardzo mały staż,

nie wiem od ilu opinii ta nowa umowa z użytkownikami nie obowiązuje, ja mam +3000 i ona mnie nie dotyczy

a drugim serwisem, na którym ta umowa obowiązuje jest ebay.co.uk, ale ja tam już nie mogę wystawiać po staremu z tym stażem co mam, ale na takie warunki jakie oni tam stawiają zgodzić się nie mogę i nie wystawiam nowych przedmiotów na angielskim ebayu

a może się pogues2005 w tej sparwie się wypowie 🙂

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań