Nie odebrana przesyłka czy jakiś przekręt

Ludziska mam problem, dnia 04.11.2013 wysłałem do niemcz list polecony priorytet. Dnia 07.11. po numerze pisze że odebrał. 22.11.2013 pisze że ciągle czeka na przesyłkę. Tracking number. RR 618677181 PL.

Straszy mnie że otworzy spór itd. Mam druk wysłałem u dane o przesyłce ale ten ma to gdzieś. Czy taki polecony priorytet może odebrać ktoś inny niż osoba na adresie? Co dalej robić pirwsze doręczenie było nieudane, drugie na zielono że doręczono. Co teraz pomocy przesyka była na 1100 zł, czy będę musiałmu oddać kaske? czy to jakieś oszustwo z jego strony. Czy poczta polska coś pomoże?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Istnieje cos takiego "jak ochrona sprzedajacych" na paypalu.

Tylko gdzieś obiło mi sie o uszy, że jesteś chroniony jako sprzedawca do kwoty 700 czy 800 zl. (nie pamietam dokładnie) przy wysyłce z trackingiem.

Natomiast powyżej tej kwoty konieczne jest już posiadanie pisemnego potwierdzenia odbioru od kupujacego.

Ale sprawdz sobie dokładnie te informacjena paypalu lub zadzwoń do nich po szczegóły.

Polska infolinia i fachowa pomoc. Rozwiązuje wiele niejasności.

Sam korzystam. I wczesniej mialem podobne przypadki.

Pozdrawiam

sprawdziłem na sledzeniu innym niż poczta polska i koleś odebrał przesyłkę 7 listopada 11:21

poczta polska nie pomoże, bo przesylke doreczono, a nawet jak bys zlozyla reklamacje to na odpowiedz czeka sie w przypadku Niemiec okolo 1,5 do 2 m-cy

jak otworzy spor to napiszesz ze przesylke odebral 7 listopada, podasz tracking i niech sie buja, zalezy jeszcze gdzie otworzy czy na ebayu czy na paypalu, bo jesli na paypalu to paypal zablokuje ta kase ktora wplacil kupujacy

a na przyszlosc podawaj traking albo na ebayu albo na paypalu, to unikniesz nie porozumien, bo wtedy kupujacy otrzymuje na mejla traking i moze sledzic w necie

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań