Kilka pytań dotyczących sprzedaży

Na ebay jestem bardziej kupującym. Mam konto od 2009r i ok 80 komentarzy jako kupujący.
Sprzedałem ok 7 przedmiotów w podobnym przedziale czasowym (początek listopada). Serwis ebay poinformował mnie o wpłacie przez kupującego i towar został przeze mnie wysłany.

W tym momencie zaczynają się moje pytania:
1) Niektóre aukcje mają informacje "Szacowana dostępność środków" a niektóre nie - od czego to zależy? Brak tej informacji głównie przy aukcjach o większej wartości. Dlaczego tak jest?

2) W informacji "Szacowana dostępność środków" - środki są dostępne lecz na koncie paypal nie ma śladu o wpływie jakiejkolwiek kwoty. Kiedy środki mogą pojawić się na koncie?

Za 2 przesyłki otrzymałem komentarz zwrotny (pozytywny) a w pozostałych potwierdzenie od odbiorców,ze przesyłka dotarła i wszystko jest ok. 2 pozostają "w drodze" - mój błąd,że nadane ekonomicznie ale kupujący nie zgłaszają problemów. Prosili tylko o określenie strony gdzie mogą monitorować przesyłkę. Do każdej transakcji wpisywałem nr trackingowy.

3) Czy w tym przypadku również ogranicza mnie brak 10 komentarzy za sprzedaż?
4) Ile czasu będę musiał czekać na odbiór pieniędzy na paypal? Jak wypłacić wiem lecz póki co środków na koncie brak. W ebay jest informacja,że kupujący zapłacił.

5) W ebay zniknęła mi już jedna zakończona aukcja a pieniędzy nadal nie ma na paypal.
Nie wiem czy mam zacząć się martwić.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

tutaj pisza o 21 dniach https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/security/sell-saferpayments

jesli potrzebujesz wiecej szczegolow skontaktuj sie telefonicznie z obsluga klienta paypal

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań