Jak nie akceptować wpłat przez ebay?

witam,

sprzedaje od jakiegoś czasu na niemieckim ebayu. Początkowo korzystalem z pierwszego konta, ktore mialem polaczone z paypalem, no i wszystko bylo ok, bo kupujący przelewali mi kase bezpośrednio na konto paypal.

Jednak niedawno zalozylem drugie konto, i w tym samym czasie zostal wprowadzony ten ciulowy system wplat przez ebay. No i gdy kupujacy przelewa mi kase, to jest ona przechowywana przez ebay przez minimum 2 tygodnie i dopiero po tym czasie jest przelewana na paypal, gdzie znowu musze czekac z 3 dni, az pojawia sie na moim koncie w banku. To jest jakiś dramat.

Powiedzcie mi, jak mozna nie akceptować tej opcji wplat przez ebay? Bo teraz dostalem kolejny przelew i ebay wyplaci mi go 16 stycznia! wiec jak najszybciej chce zrobic, zeby kupujacy przelewali mi kase bezpośrednio na paypal, a nie przez ten idiotyczny system platnosci ebay. Pomocy, z gory dzieki!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Zarejestruj sie na ebay.com tu tego  cuda nie ma (jeszcze).

Trzymam sie z dala od niemieckiego Ebay i nie wiem ale musi byc sposob aby wylaczyc automatyczne pobierabnie zaplaty przez Ebay.

A jesli nie to oglos w opisie eaukcji ze wplaty tylko przez Paypal na taki a taki adres email.

Mozesz rowniez zamiescic na aukcji koszyk lub bezposredni link do zaplaty przez Paypal. Kod mozna wygenerowac na Paypalu i wkleic w opis aukcji.

Rowniez, zmodyfikuj odpowiednio tresc email wysylanego do kupujacego po zakonczeniu aukcji. 

nie mam wstepu do polskiego Paypal ale u mnie to wyglada tak

merchant services + generate buttons  czyli byloby cos jak: narzedzia sprzedawcy + generowanie przyciskow

https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=P1kGnn_4J177WJgWcw9VVKhrdSNLf0upIbMoXcgtB...

Moze ktos z Polski podpowie...

jak wygenerowac taki link do platnosci z paypal?

Dobre rady.

Wyglada to tak jak na mojej stronie:

http://members.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=stamps222

Wygodne dla kupujactych ktorzy moga zaplacic karta bez potrzeby rejestrowania sie na Paypal.

Mozesz rowniez przyjmowac wplaty od kupujacych nie z Ebay. Kazdy posiadajacy karte moze ci zaplacic.

Pamietaj tylko wyslac dopiero po conajmniej 3 dniach gdyby okazalo sie ze karta kradziona.

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay