KONTO PAYPAL - BLOKADA ŚRODKÓW !
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
14-12-2010 09:46
Czy jest jakaś możliwość szybszego odblokowania środków z konta ? Towar już dawno wysłany , odebrany . A ja pieniędzy nie widzę . Poinformowano mnie , że blokada środków jest na 19 dni . Jakoś wirtualne pieniądze mnie nie cieszą .
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Środki sa wstrzymywane przez okres około dóch tygodni. Jeżeli wszystko z towarem jest ok a kupujący nie wyrazi chęci zwrotu lub nie otworzy spory wtedy środki sa odblokowywane. Nie mart się niekt Ci nie ukradł pieniędzy. Jest to zbudowane po to by w razie oszustw czy nie przyjęcia zwrotu kupujący mógł odzyskac pieniądze. Pamietaj by mieć zawsze numer sledzenia paczki!
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
A w jaki sposób doładowałaś konto PayPal? czy użyłaś własnego rachunku bankowego? Czy dane osobowe się zgadzają z tymi na koncie PayPal? Jeżeli konto PayPal masz na inne dane, przelewasz środki z konta bankowego innej osoby to wtedy może się okazać, że PayPal wstrzymuje te środki przez jakiś czas w razie gdyby okaząło się, że przelewający sie pomylił i przelał nie tam gdzie trzeba. W takiej sytuacji polecam kontakt bezpośrednio z obsługą PayPal
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Widzisz trochę cierpliwości zawsze pomaga. eBay i PayPal naprawdę są zbudowane tak by żadne oszustwa, przekręty czy kombinacje nie mogły mieć miejsca. Oczywiście po drodze można się trochę irytować ale jak działamy zgodnie z regulaminem, mamy zawsze potwierdzenie odbioru paczki czy numer śledzenia to nikt nie jest w stanie nas wyrolować. Miałem kiedyś sytuacje gdzie nieuczciwy kupujący zwrócił mi "towar" który okazał się paczką wypchaną gazetami. Miał oczywiście numer śledzenia, że niby odebrałem zwrot i on zadowolony czekał na zwrot kasy, a nie były to małe pieniądze. Szybki kontakt z obsługą eBay, zdjęcia tych śmieci które wysłał, potwierdzenie zgłoszenia nieuczciwego kupującego do odpowiedniej instytucji i kasa została uratowana. Jeżeli jesteśmy w stanie przedstawić jaknajwięcej dowodów na nasza rację to nikt nas nie ruszy.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj