znikniecie sprzedajacego z serwisu ebay?!!

o_wieczka
Użytkownik

witam , mam  taki maly problem , kupilam sobie buty od  kogos  z azji , sprzedawca  mial kilkaset komentarzy, od razu zaplacilam , dzis zagladam na strone przedmiotu i wyskakuje mi komunikat ze sprzedawca  nie jest juz zarejestrowanym uzytkownikiem serwisu , jak uwazacie  nacielam sie ?  z jakiego powodu mogli kogos wyrzucic  z serwisu , aha  dodam jeszcze ze dostalam od sprzedawcy wiadomosc ze paczka zostala wyslana ... dostane buty czy nie ?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

jeśli butów nie otrzymasz, tylko i wyłącznie otwierasz spór, (zakładka konto centrum rozstrzygania) masz na to 45 dni od momentu kliknięcia w kup teraz lub od zakończenia licytacji

sprzedawca mogl sam sie wyrejestrowac/zamknac konto.

czy wysłał przesyłką rejestrowaną? czy przedmiot jest nadal na liscie w Moj eBay > Kupione ?

Moze warto otworzyc sprawe o nieotrzymanie przedmiotu...? Choc nie mam pojecia czy i jak to dziala, jesli sprzedawca nie jest juz zarejestrowany...

Jesli sprzedajacy napisal ze wyslal przedmiot to napewno go dostaniesz,pomimo ze kupujacy ma zamkniete konto czy jest wyrejestrowany .Azjaci zazwyczaj zadaja natychmiastowej zaplaty za zakup  przez PayPal i odrazu wysylaja towar .Ebay badzo czesto zamyka im aukcje  i pomimo ze kupujacy zapalcil to nie ma juz wgladu do aukcji.Jesli nie otrzymasz towaru ,to do uplywu  45 dni od daty zaplaty mozesz otworzyc sprawe na PayPal i dostaniesz zwrot kasy .

o_wieczka
Użytkownik

nie dostalam   zadnego numeru przesylki... tylko informacja ze przedmiot  zostal wyslany poczekam 21 dni roboczych jezeli nie dostane paczki , rozpoczne proces reklamacji jezeli  takie   rozwiazanie  bedzie mozliwe .

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay