18-10-2010 10:59
witam , mam taki maly problem , kupilam sobie buty od kogos z azji , sprzedawca mial kilkaset komentarzy, od razu zaplacilam , dzis zagladam na strone przedmiotu i wyskakuje mi komunikat ze sprzedawca nie jest juz zarejestrowanym uzytkownikiem serwisu , jak uwazacie nacielam sie ? z jakiego powodu mogli kogos wyrzucic z serwisu , aha dodam jeszcze ze dostalam od sprzedawcy wiadomosc ze paczka zostala wyslana ... dostane buty czy nie ?
jeśli butów nie otrzymasz, tylko i wyłącznie otwierasz spór, (zakładka konto centrum rozstrzygania) masz na to 45 dni od momentu kliknięcia w kup teraz lub od zakończenia licytacji
sprzedawca mogl sam sie wyrejestrowac/zamknac konto.
czy wysłał przesyłką rejestrowaną? czy przedmiot jest nadal na liscie w Moj eBay > Kupione ?
Moze warto otworzyc sprawe o nieotrzymanie przedmiotu...? Choc nie mam pojecia czy i jak to dziala, jesli sprzedawca nie jest juz zarejestrowany...
Jesli sprzedajacy napisal ze wyslal przedmiot to napewno go dostaniesz,pomimo ze kupujacy ma zamkniete konto czy jest wyrejestrowany .Azjaci zazwyczaj zadaja natychmiastowej zaplaty za zakup przez PayPal i odrazu wysylaja towar .Ebay badzo czesto zamyka im aukcje i pomimo ze kupujacy zapalcil to nie ma juz wgladu do aukcji.Jesli nie otrzymasz towaru ,to do uplywu 45 dni od daty zaplaty mozesz otworzyc sprawe na PayPal i dostaniesz zwrot kasy .
nie dostalam zadnego numeru przesylki... tylko informacja ze przedmiot zostal wyslany poczekam 21 dni roboczych jezeli nie dostane paczki , rozpoczne proces reklamacji jezeli takie rozwiazanie bedzie mozliwe .