zamknięta sprawa

Witam tydzień temu kupilam na angielskim ebay poprzez opcję buy now meble dziecięce Wcześniej dlugo  korespondowałam ze sprzedającym aby dokładnie dowiedziec się o kondycję i mozliwość odebrania przedmiotu Po całym dniu wymiany listów i umówienia się na odbiór i zapłate przy odbiorze Sprzedający nagle napisal mi że przeprasza ale musi sie wycofać ze sprzedaży, ponieważ oni mieli kupić nowe meble dla syna a niestety nie kupili tego i ta sprzedaż zależna byla od ich kupna (choć w aukcji nie bylo to napisane) Wydało mi się to dziwne i byłam strsznie zła Kobieta jednak byla miła i powiedziala że jak uda się jej cos dla syna kupić to od razu skontaktuje się ze mna i moge kupic ponownie jesli nic nie znajde. Anulowała sprzedaż, ja ja zaakceptowalam a tydzień później wystawiła te same meble dużo droższe ;-( bezczelnie mnie oszukała i jeszcze biedna z siebie zrobila Pytanie moje jest czy mogę cofnac zamknięta już sprawę aby zapłaciła prowizję od tej oszukanej transakcji albo zmusić ją do sprzedaży mi tego przedmiotu ;-( jestem strasznie zla, bo mówiłam jej ze jestem blisko porodu i strasznie zależy mi, nawet zapytalam, czy może chce więcej pieniędzy a ona bezczelnie dalej kłamala ;-( chicialabym dac jej nauczkę, bo tak sie nie robi ;-( Prosze o odpowiedź i zgóry dziękuje za pomoc

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

raz zamknietego sporu, nie można ponownie otworzyć, możesz wystawić czerwonego, innego niż zielony nie otrzymasz

Sz. Pani . To nie wina sprzedającego .To wina Polskiego EBAY że zewala z nami Polakami tym z Zachodu  robić co tylko chcą .

Robią z nas szmaty i depczą nasze prawa a Polski EBAY  miast pomóc to jeszcze przylącza siędoprześladowań  psującopinie i karząc  .Oto moja sprawa :

Dnia  11 kwietnia 2012r.   godz. 7:54
Za pełną aprobatą polskiego EBAY ,  tolerowaniem bezprawnych działań  sprzedających znaczki z  USA pj2000 i  Oldbruin2000   ( ciekawe czy to nie ci sami sprzedawcy )  pj2000  chciał mi sprzedać to co licytowałem i kupiłem drogo  a to co kupiłem za tanio odmówił mi sprzedaży i ponownie wystawił za drożej  , drugi za przesyłkę znaczków  z  USA do Polski żadał ponad 20 $  ( przesłałem mu skany ostanich przesyłek z USA dużo cięższych ( monety ) gdzie opłata wynosiła od 3,00$ do 3,86$ ) i tabelę opłat  - bez skutku  .
Obaj sprzedający kpili ze mnie blokując kontakt z nimi , pozwalając na zakupy częściowe te droższe , tańszych odmawiając  na podstwie niezgodnych z prawdą oświadczeń blokowali strzały w Snajper .Spowodowali moje duże straty
oraz ogromną utratę czasu , zdrowia i nerwów. Bardzo proszę o wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do obu sprzedających oraz o adres  placówki Polskiej EBAY . Chciałem podać ją do Sądu za obrażanie mojej godności i honoru .
Proszę jeśli można o złozenie zawiadomienia do organów Państwowych  USA  o karygodne praktyki i szowinistyczne traktowanie mnie Polaka przez obywateli USA .
Informuję że w zależności od odpowiedzi złożę równoznaczne zawiadomienie do ambasady  Polskiej . Nie pozwolę by pluto mi w twarz. i traktowano mnie  gorzej niż psa . Obu Panom przypomniał się zapewne Ku Klux Klan.
Dysponuję wieloma dowodami  bezprawnych zachowań sprzedających  oraz nieuzasadnionego karania mnie przez  Ebay .
Attylla1_2006

Pisałem na adres stpfraud@ebay.com

Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay